To je to što me zanima!

Britanija: Pas je upozorio vlasnicu da ima rak dojke

Inače veseo pas Max, počeo se ponašati vrlo čudno. Bio je jako tužan i stalno je mirisao svoju vlasnicu te joj nježno njuškicom dodirivao dojku
Vidi originalni članak

Max je inače jako veseo, živahan pas, no u svibnju prošle godine postao je veoma tužan. Dolazio je do mene, omirisao mi dah i zatim mi nježno njuškicom dotaknuo grudi - ispričala je 64-godišnja Maureen Burns. Odlučila je poslušati instinkte svoga ljubimca, te je otišla na mamogram. Liječnica ju je ubrzo obavijestila da boluje od raka dojke.
- Znam, moj pas mi je rekao - ispalila je, očekujući da joj ova neće povjerovati. Umjesto toga, liječnica je kazala da je već čula za slične slučajeve.
Mareen je, primjetivši Maxovo ponašanje, pred ogledalom opipala kvržicu. No, nije se zabrinula. Prije 20 godina za sličnu se kvržicu ispostavilo da je benigna. Uostalom, 15 mjeseci ranije bila je na rutinskom pregledu mamogramom.
- Ponovno sam pogledala Maxa koji je ležao na krevetu. Pogledi su nam se susreli, a on je izgledao veoma tužno. Odmah sam znala da nešto ipak nije u redu - ispričala je Maureen.
Nekoliko tjedana kasnije tumor joj je odstranjen operativnim zahvatom. Nakon povratka kući, na vratima ju je dočekao njen stari, veseli i razigrani Max.
- Mnogo mu dugujem. Spasio mi je život - kazala je ponosna vlasnica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_33770 27.02.2009.

    još jedan dokaz da je životinja (u ovom i najčešćim slučajevima to je pas) pametnija, odanija i iskrenija od samih ljudi i ljudskog roda.. ponekad se stvarno sramim što sam ljusko biće!! svaka ti čast Max!!! bravo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare