To je to što me zanima!

Britanija: Povlačenje iz Hersona je još jedno poniženje za Rusiju

Rusko povlačenje u petak predstavlja treće značajnije povlačenje u ratu i prvo je koje uključuje prepuštanje tako velikog grada kao što je Herson
Vidi originalni članak

Velika Britanija je rekla da je rusko povlačenje iz jedinog pokrajinskog središta u Ukrajini koje je osvojila otkako je započela svoju invaziju u veljači još jedno poniženje njezine vojske, no da Moskva nastavlja predstavljati prijetnju.

"Najavljeno rusko povlačenje iz Hersona označava za njih još jedan strateški neuspjeh. U veljači, Rusija nije uspjela zauzeti nijedan od svojih glavnih ciljeva osim Hersona. Sada kada je i on predan, obični građani Rusije se sigurno pitaju: 'Čemu sve ovo?'", rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace u izjavi u subotu.

UKRAJINSKA ZASTAVA U CENTRU GRADA Rusko ministarstvo obrane: 'Povukli smo vojsku iz Hersona'

Rusko povlačenje u petak predstavlja treće značajnije povlačenje u ratu i prvo je koje uključuje prepuštanje tako velikog grada kao što je Herson.

Wallace je kazao da je ruska vojska pretrpjela ogromne gubitke u zamjenu za međunarodnu izolaciju i poniženje, a da će Ukrajina nastaviti dalje uz podršku Britanije i međunarodne zajednice.

"I premda je povlačenje dobrodošlo, nitko neće podcijeniti prijetnju koju i dalje predstavlja Ruska Federacija", zaključio je Wallace.

UNATOČ POVLAČENJU VOJSKE Kremlj: 'Status Hersona kao dijela Rusije je nepromijenjen'

Idi na 24sata

Komentari 32

  • lukicluka11 13.11.2022.

    To nije poniženje, oni su svoje napravili , a bude li potrebno još će ali sto puta žešće

  • BROKRO 13.11.2022.

    vi Kolonijalisti pokrite se usima niste sposobni imati jednog Ministra duze od cetiri tijedna, kao Engleska Drzava ili bolje reci potrckaros Amerike naci cete se u sljedecih par mijeseci u velikom privrednom kolapsu , vi ste bankrot i pokusavate povuci druge za sobom , Boze hvala ti da nemoram zivijeti tamo!

  • jasmin kosmički 13.11.2022.

    Bikogorica je mutant crnogorice

Komentiraj...
Vidi sve komentare