To je to što me zanima!

Britanija: 'Rusija želi prisiliti Ukrajinu da odustane od euroatlantske orijentacije'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rusko topništvo nastavlja gađati ukrajinske položaje diljem istoka zemlje, gdje Rusija namjerava obnoviti svoju ofenzivu, navode
Vidi originalni članak

Rusija je predana tome da prisili Ukrajinu da odustane od euroatlantske orijentacije i da nametne svoju prevlast u regiji čak i nakon što je Moskva svoje vojne operacije usredotočila na istok Ukrajine, objavila je britanska vojna obavještajna služba u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruske snage nastavljaju premještati vojnu i logističku opremu iz Bjelorusije prema istoku Ukrajine, uključujući i mjesta u blizini Harkiva i Sjeverodonecka, objavilo je britansko ministarstvo obrane na Twitteru u svom redovitom priopćenju.

Rusko topništvo nastavlja gađati ukrajinske položaje diljem istoka zemlje, gdje Rusija namjerava obnoviti svoju ofenzivu, stoji također u priopćenju.

Reuters nije mogao odmah potvrditi točnost izvješća.

>>STANJE U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Dalibor0704 18.04.2022.

    Fućka se Rusima za EU. Nisu radi toga napali Ukrajinu. Da ne zaboravite, 2014. nije bilo govora o priključivanju Ukrajine EU, pa su Rusi ipak nekažnjeno okupirali velik dio teritorija. Krajinski referendumi o priključenju dijelova Ukrajine majčici Rusiji. Sada su krenuli po ostalo, ali će odustati kada im se pokloni 50%.

  • Jazavacdojaja 18.04.2022.

    A ja mislio da žele vojne baze u dvorištu.

  • MarkoMarkic17 18.04.2022.

    Tko bi rekao koliko su ti englezi pametni i kako su pogodili da Rusija želi zabraniti Ukrajini ulazak u euroatlanski savez, azaboravljaju da su prilikom raspada SSSR-a potpisali zajedno sa Amerikancima da se Nato neće nikad širiti na zemlje bivšeg SSSR-a.pa sad imaju to sranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare