To je to što me zanima!

Britanka sa 72 godine ide na oplodnju jer želi dijete

Jenny (72) je u mladosti imala vremena samo za karijeru i školovanje. U kasnim 50-ima je odlučila biti majka. Od tada ide na umjetnu oplodnju
Vidi originalni članak

Britanka Jenny Brown (72) nikada nije bila u dužoj vezi. No, to ju nije zabrinjavalo. Najveća želja joj je dobiti dijete. Svoju mladost potrošila je na studiranje i građenje karijere. Pod stare dane odlučila je zatrudnjeti umjetnom oplodnjom. Na tretmane je već potrošila 250.000 kuna. Dijete pokušava dobiti od svojih kasnih 50-ih. Kaže da je njezine 72 godine uopće ne brinu. Pošto su Jennyna jajašca ostarila i ne mogu se upotrijebiti, traži žene u dobi od 20 do 35 godina koje bi donirale jajašca. Surogat majku ne želi.
- Važno je da ja nosim dijete, a ne surogat majka. Vjerujem da bi tako moj genetički materijal mogao prijeći na bebu koja će tako ličiti više na mene, a ne na donoricu jajašca - zaključila je uporna Jenny. Ona se sprema otići na umjetnu oplodnju u Bugarsku, Rumunjsku, Španjolsku i Indiju, gdje je nedavno žena u sedamdesetima postala najstarija majka na svijetu. Jenny su mnogi kritizirali zbog njezina čina, no ona se ne obazire na to.
- Nadam se da ću poživjeti do stote da bi vidjela svoje dijete kako odrasta - zaključila je Jenny. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • xxdjolexx 24.08.2009.

    ja glupe zene,djaba joj skole.....

  • zmr 15.07.2009.

    A ja sebe sa 35 smatram starom za bebu,to je krajnje sebican potez,pre verujem da ona sa tim zeli da je ljudi primete nego sto ozbiljno zeli dete,o detetu je trebala mislit pre pola veka,zakon u svim drzavama bi trebao zabranit umetnu oplodnju ljudima starijim od 50 god,pre svega treba mislit na buducnost i zivot dece.

  • bluesky 15.07.2009.

    Sama pomisao na trudnu babuskaru mi je toliko nakaradna da mi se povraća.Scenario iz Aliena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare