To je to što me zanima!

Britanka želi da joj suprug pomogne u samoubojstvu

Debbie Purdy (45) boluje od multiple skleroze. Želi da joj muž pomogne umrijeti, no to bi ga smjestilo u zatvor na 14 godina. Bore se na sudu
Vidi originalni članak

Debbie Purdy (45) 1995. godine liječnici su dijagnozirali multiplu sklerozu, a šest godina poslije postala je vezana za invalidska kolica. Svaki dan uzima nekoliko tableta protiv bolova, a stalno joj prijeti opasnost od gušenja. Debbie je članica kontroverzne švicarske klinike za samoubojstva Dignitas, koja je pomogla više od 100 Britanaca da umru. Kad bolovi postanu nepodnošljivi, Debbie želi da je suprug Omar (46) odvede u kliniku, no britanski zakon za pomoć u samoubojstvu predviđa kaznu od 14 godina zatvora.
- Već 13 godina volim tog čovjeka i ne želim da završi u zatvoru jer je meni pomogao. Ako je to jedini izlaz, sama ću otići u Švicarsku dok još mogu i umrijeti prije vremena - kaže Debbie. Svoj je zahtjev za nekažnjavanjem supruga predala na sud, a odvjetnici tvrde da ima šanse za pobjedu. Saslušanje je u listopadu, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Leticiakc 12.06.2008.

    Slažem se s Nezgodnom, ali zasto takve osobe ne pocine same samoubojstvo nego uvijek traze druge da im pomognu..Mozda jer ipak postoji nesigurnost, strah,dilema..Mislim da na ovo pitanje nikad neće biti pravog i točnog odgovora..

Komentiraj...
Vidi sve komentare