To je to što me zanima!

'Pa ovo više nije ista bolest'

Vodeći britanski imunolog smatra kako su visoke stope smrtnosti od korone i strašni prizori iz prošlih valova epidemije sada stvar prošlosti
Vidi originalni članak

Omikron nije ista bolest koju smo imali prije godinu dana, a visoke stope smrtnosti od covida u Ujedinjenom Kraljevstvu su stvar prošlosti, rekao je vodeći britanski imunolog John Bell u razgovoru za Guardian.

Bell je profesor medicine na Oxfordu i jedan od znanstvenih savjetnika britanske vlade. Kaže kako se unatoč porastu hospitalizacija zbog rasta zaraženih ipak čini da je bolest manje opasna jer se pacijenti ne zadržavaju dugo u bolnici.

BRZO SE ŠIRI Strah od omikrona: Zemlje u Europi uvode strože mjere

Manje pacijenata završava na kisiku, a prosječno vrijeme provedeno u bolnici smanjilo se na tri dana, rekao je Bell.

Britanski znanstvenici kritizirali su odluku vlade da ne uvodi strože mjere za proslave Nove godine zbog straha od većeg broja zaraza zbog Omikrona. Zabrinuti su jer, iako ne izaziva jače simptome, Omikron bi mogao jako brzo napuniti bolnice.

POZIVAJU NA OPREZ Liječnici strahuju da će nakon blagdana porasti broj oboljelih

Bell, međutim, kaže kako bi situacija s Omikronom trebala biti bolja od lanjskih scenarija.

- Strašne scene koje smo gledali lani u prepunim jedinicama za intenzivnu njegu, velik broj ljudi koji su umirali... po meni je to stvar prošlosti - rekao je Bell.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • proljevakserski antifufač 29.12.2021.

    pa naravno da to nije ista bolest, pogotovo kad za svaku različitu bolest je tebi tebi sličnima apsolutno neophodno izvršiti dodatna financiranja iz državnog budzeta ;-)

  • komentatorxyz 29.12.2021.

    dok Samoljub Đikić ne kaže, ne vjerujem ništa

  • mihaela1000 29.12.2021.

    Već mi je puna kapa tog da razni stručnjaci daju različita mišljenja. Zato dolazi do sveg ovog, do teorija zavjere, klanova i slično. Da se oni prvo dogovore,vide, razmotre,provjere pa kažu kak stvari stoje,sve ok. Nek jedan tjedan pile po jednoj teoriji,pa drugi tjedan po drugoj i uvjeravaju ljude da ono prvo nisu ni rekli! Ma jooooj

Komentiraj...
Vidi sve komentare