To je to što me zanima!

Britanski medicinski savjetnici preporučili cjepivo protiv korone djeci od 12 do 15 godina

SAD, Izrael i neke europske zemlje već su počele cijepiti mlađe generacije, stavivši pritisak na britansku vladu da učini isto. CMO liječnici smatraju da će cijepljenje djece olakšati održavanje nastave u školama
Vidi originalni članak

Glavni britanski medicinski savjetnici u ponedjeljak su preporučili da djeca u dobi od 12 do 15 godina prime prvu dozu cjepiva protiv covida-19, kao razlog navodeći lakšu provedbu školske godine. 

TRAŽI SE DA PODIJELE DOZE Bogate zemlje gomilaju cjepivo, do kraja godine imat će čak 1,2 milijarde doza viška

Preporuka CMO-a otvara put za početak cijepljenja djece te dobi u Velikoj Britaniji, nakon što Zajednički odbor za cijepljenje i imunizaciju (JCVI) ranije ovaj mjesec to nije htio savjetovati. 

SAD, Izrael i neke europske zemlje već su počele cijepiti mlađe generacije, stavivši pritisak na britansku vladu da učini isto. 

PLENKOVIĆ DEMANTIRAO 'Nema obaveznog cijepljenja, ne možemo nikoga siliti na to'

CMO liječnici smatraju da će cijepljenje djece olakšati održavanje nastave u školama. 

- Stoga na temelju interesa javnog zdravlja preporučujemo da ministri prošire ponudu cijepljenja prvom dozom cjepiva Pfizer-BioNTech na svu djecu i mlade u dobi između 12 i 15 godina koji trenutno nisu pokriveni preporukom JCVI-a - priopćili su savjetnici.

NEMA GDJE NE MOŽE Njemački akcijski tjedan cijepljenja: Cijepe se svuda, od crkvi, tramvaja pa do zoološkog

Britanska vlada mora formalno odgovoriti hoće li poslušati preporuku CMO-a, iako je dio ministara već ranije podržao cijepljenje mladih. Ranjive skupine djece već se mogu cijepiti.  

Idi na 24sata

Komentari 17

  • NonGMOwomen 14.09.2021.

    Cilj im i jesu djeca. Prodana Kuba pocela vec cijepiti djecu od dvije godine, Americke sluge.

  • rmajstor 13.09.2021.

    Ovo je stvarno degutantno. Nema tu ništa bez gaženja fašizma i to oštro.

  • Lady & Liberty 13.09.2021.

    Kako je krenulo čekujem da će WHO uskoro preporučiti cijepivo i za bebe. I, naravno, ne moramo ni sumnjati da će biti onih koji će ih poslušati. Ovo je sumrak čovječanstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare