To je to što me zanima!

Britanski mediji: 'Evo, Brexit je proveden, što je sad sljedeće?'

Malo će se toga promijeniti u 11 mjeseci dugoj prijelaznoj fazi jer dvije strane razgovaraju o budućim sporazumima o trgovini, sigurnosti i političkoj suradnji...
Vidi originalni članak

 Razdoblje podjele i nesigurnosti nastavlja se, ocjenjuju britanski mediji u subotu pošto je u ponoć Ujedinjena Kraljevina napustila Europsku uniju. 

"Što je sljedeće?", pita se The Telegraph (lijevi centar) i dodaje da Johnson "pojačava pritisak" na pregovore koji tek trebaju odrediti buduće odnose s Bruxellesom.

Jedan od najpopularnijih britanskih tabloida, zagovornik Brexita, "The Sun", poigrava se sloganom iz 60-ih "Vodite ljubav, ne rat" pa piše "Vodite izlazak, ne rat".

ZBOGOM, EU Slavlje na ulicama Londona: Tisuće čekale ponoć i Brexit

"Brexit je izvršen", piše tabloid Daily Mail na naslovnici.

Malo će se toga promijeniti u 11 mjeseci dugoj prijelaznoj fazi jer dvije strane razgovaraju o budućim sporazumima o trgovini, sigurnosti i političkoj suradnji.

Dužnosnici u Bruxellesu upozoravaju da je vremenski rok krajnje ambiciozan, no Johnson je odbio bilo kakvo produljenje. 

ANGELA MERKEL: 'Brexit predstavlja dubok rez za Njemačku i za cijelu Europu'

Josep Borrell, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku, rekao je da je imenovao novog veleposlanika u Londonu od subote, kada Velika Britanije postaje "treća zemalja" za EU.

Britanski zastupnici u Europskom parlamentu napustili su tu ustanovu u petak, a britanske zastave su uklonjene sa zgrada Europske unije. 

"Mi žalimo zbog odluke Ujedinjene Kraljevine da napusti našu Uniju, ali poštujemo njihov izbor i spremni smo ga provesti", rekao je Borrell.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Hanss_1 01.02.2020.

    Sljedeće je raspad Evropske unije i nastanak evropske zajednice bez ovih suvišnih samoodabranim političarima EU .Nastanak EZ i uvod starih granica koja će nek zemlje i zaratit to je plan EU političara i bijo uvod rata u Evropu

  • 01.02.2020.

    ...neće dugo ni ta EU...Schengen samo još na papiru...vjerujte, ima još kandidata zaizlazak, samo čekaju kako će englezi to riješit, a onda svako malo jedan po jedan prema izlazu...EU, obična umjetna tvorevina i paravan za masovni lopovluk...

  • 01.02.2020.

    Samo nek idu ća oni su zlo za cili svit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare