To je to što me zanima!

Britanski parlament večeras će glasovati o novom referendumu

Glasovanje o amandmanu održat će se večeras tijekom debate o odgodi Brexita. Amandman načelno podržavaju laburisti, SNP, Plaid Cymru, Liberalni demokrati...
Vidi originalni članak

Britanski zastupnici glasovat će o mogućnosti održavanja drugog referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije. Njihova odluka mogla bi značajno utjecati na proces Brexita koji se zakomplicirao nakon što su zastupnici u parlamentu u utorak drugi put odbili sporazumni izlazak iz EU, a dan poslije i izlazak iz EU bez ikakvog sporazuma. 

ALI IMA JEDAN UVJET Tusk tvrdi: EU je spremna na "dugu" odgodu Brexita

Glasovanje o amandmanu koji je predložila nezavisna lista Sarah Wollarson održat će se večeras tijekom debate o odgodi Brexita. Amandman načelno podržavaju laburisti, SNP, Plaid Cymru, Liberalni demokrati i lista Sarah Wollarson, javlja Independent

No, teško da će proći u parlamentu ako za novi referendum ne budu glasovali svi laburisti, ali i nekoliko desetaka konzervativaca. 

EU FRUSTRIRANA BREXITOM: 'Britanci opet žele pregovore, a što sad s njima žele postići?'

Britanski zastupnici su odbacivanjem Brexita bez sporazuma tvorili put odgode izlaska Britanije iz EU-a te nagnali premijerku Theresu May da svoj sporazum o "razvodu" s EU-om i treći put stavi na glasanje u parlament, najkasnije do 20. ožujka.

May je upozorila da bi u slučaju da sporazum i treći put bude odbijen to moglo rezultirati dugom odgodom Brexita te čak i britanskim sudjelovanjem na izborima za Europski parlament u svibnju. 

NE ŽELE IZLAZ BEZ DOGOVORA Predsjednik parlamenta: Tražit ćemo odgodu Brexita do lipnja

Premijerka je govorila nakon što su zastupnici omjerom 321-278 odbacili izlazak iz EU-a bez sporazuma. Odluka se ne odnosi samo na predviđeni izlazak 29. ožujka nego bilo kada. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Wimby 14.03.2019.

    Ma kakav izlazak iz EU. Kad ponove referendum svi ce ga shvatiti ozbiljno i vidjet ce se da je 70%-30% za ostanak u Uniji.

  • Anarhosindikalist 14.03.2019.

    Kako stisnuti i prdnuti?

  • Hiroo_Onoda 14.03.2019.

    EU je kao dobro uhodani kamatar. Jednom kad posudiš lovu, dužan si do smrti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare