To je to što me zanima!

Johnson: Djeca moraju u školu

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da je otvaranje škola u rujnu socijalni, gospodarski i moralni imperativ, ustrajajući na tome da će škole unatoč pandemiji moći sigurno održavati nastavu
Vidi originalni članak

Johnsonovi komentari uslijedili su nakon što je studija objavljena ovog mjeseca upozorila da Velika Britanija na zimu riskira dvostruko teži drugi val zaraze u odnosu na početni budu li škole otvorene bez poboljšanog sustava testiranja i praćenja.

BELMA ŠOLJANIN (37) Poznata aktivistica preminula od korona virusa tri dana nakon poroda u Sarajevu

Britanski premijer rekao je da je ponovno otvaranje škola nacionalni prioritet i da bi škole trebale biti posljednje mjesto koje bi u buduće trebalo biti zatvoreno.

Škole u Engleskoj zatvorene su u ožujku tijekom mjera zatvaranja i ponovno su otvorene u lipnju za tek manji dio učenika.

Vlada želi da se svi učenici vrate u školske klupe do rujna.

SLUŽE PIĆA NA DISTANCI Zbog korone vratili 'vinske prozore' iz doba bubonske kuge

"Držanje škola zatvorenima trenutak dulje nego što je potrebno je društveno nepodnošljivo, gospodarski neodrživo i moralno neprihvatljivo", napisao je Johnson.

Upozorio je na rastuće troškove roditelja koji neće moći raditi ako škole budu zatvorene i na velike posljedice s kojima će se suočiti zemlja propuste li djeca obrazovanje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 10.08.2020.

    Kad kaze on koji je imao koronu,valjda je u pravu,ne 100% je u pravu,probajte vi pametnjakovici sa 5,6 školaraca drzati na daljinu održivom,tko koga pita odakle mu za internet,mobitele,kako ce to shvatiti djeca,prepisu odgovore iz knjige i dobiju 5,ovaj ne prepise i dobije 1,gdje je tu znanje,druženje,gdje je lova? Javljaju se oni koji nemaju ili imaju jedno dijete,daj nesto bar razmislite ili probajte prije nego komentirate? Kako sad sve moze raditi? Ama bas sve i ta ista djeca izlate vani,a na jesen u kuci? Ima logike ko i pameti..

  • samoproglašena_antifukarica 10.08.2020.

    moram priznati kako je ovaj dzonson logican kao pat i mat! skole ce najesen raditi sigurno, a eto, istovremeno nekim drugim mjestima masovnog okupljanja nije moguce osigurati "siguran rad"...ali skolama jeste...a drugima nije...ali skolama jeste...a drugima nije...?! i sve naravno, bez ikakvog racionalnog objasnjenja kako ce osigurati "siguran rad" koji btw moze primijeniti i na sva ostala mjesta masovnog okupljanja, ali dzonson je to valjda zaboravio

  • Frane, Franina 10.08.2020.

    Eto kad u VB nemaju sdrpa koji bi im objasnio da je Korona prevara, karijes i da djeca mogu slobodno u škole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare