To je to što me zanima!

Brkić: Milanović je uklanjanjem bista odbacio povijest Hrvata

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a posebno je zamjerio Milanoviću što je iz Ureda predsjednika uklonio bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana
Vidi originalni članak

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u srijedu da je predsjednik Republike Zoran Milanović uklanjanjem svih bista hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika minorizirao i odbacio povijest Hrvata.

- Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku. Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto - napisao je Brkić na svom facebook profilu.

'SMJENE' NA PANTOVČAKU Nema ni Tuđmana ni Stepinca: Milanović uklonio sve biste

Iz povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest. Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod. To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim velikanima, ocijenio je Brkić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je na unutarstranačkim izborima kandidat za potpredsjednika stranke, posebno je zamjerio Milanoviću što je iz Ureda predsjednika uklonio bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

KOMENTIRAO Kovač: Da je po anketama, Milanović ne bi bio predsjednik RH

Bez Tuđmana, uvjeren sam, ne bi bilo moderne države Hrvatske. Tim činom je Milanović jasno poručio kako nije predsjednik svih građana nego samo onih kojima je u predizborno vrijeme obećao uklanjanje bisti s Pantovčaka, ustvrdio je Brkić. 

- Danas u suverenoj demokratskoj državi, koju baštinimo zahvaljujući Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, trebamo jasno zauzeti stav o našim temeljnim vrijednostima i povijesnim veličinama - poručuje Brkić na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 439

  • tabinja 17.05.2020.

    Taj čovjek --Brkić nema što zamijerati današnjem predsjedniku Republike. Jer , gdje se god Milanović pojavio njegovi su ga nastojali onemogućiti. Šo su mu radili u Vukovaru, ,Što su mu radili šatoraši , isto su mu radili i na Markovu trgu. Sjetimo se i plinskih boca. Milanović je sva ta podmetanja -- blamaže izdržao , a da niti jedan incident nije izazvao. Cijeloga mandata je ostao smiren, kroz sve to prolazio podignute glave , neustrašiv. I evo danas , on je Predsjednik Republike . Zar to nije povjerenje glasača . Takav , s povjerenjem naroda došao je na Pantovčak. Istina i napravio je ono što je napravila i Kolinda Grabar Kitarović i Hdz poćetkom devedesetih prošloga stoljeća. Medjutim , tada se nije radilo o jednoj bisti ili jednoj slici . Radilo se o nekoliko tisuća, koliko mi je poznato , o tri tisuće. Maknute su sve ploće s pročelja zgrada koje su postavljene u zahvalnost borcima Dr. sv. rata , za njihovu hrabru i časnu borbu za oslobodjenje od fašizma --nacizma.Istu su sudbinu dobile i sve biste u parkovima i na trgovima , te oštećeni monumentalni spomenici, koji su asocirali na sve borce koji su učesovali u borbama za osobodjenje od neprijatelja i njgovih sluga Bilo ih je, mada se neki javljaju da ih nije bilo. Ti koji to kažu ne ćine dobro niti sebi , a nit svojoj zemlji. Ono što su njihovi preci radili pod zapovjedništvom Trećega Rajha nikako se ne može opravdati. Tkovi žele izjednaćiti sve žrtve bez razlike kako se zvale i ćije bile. Ne znajući fr.

  • 15.03.2020.

    jedna od većih gluposti onaj ko ne poštuje prošlost svog naroda sigurno nije zaslužio biti predsjednikom,bez obzira kako su se oni zvali i borili se za hrvatsku na svoj način,povijest je povijest i ne bi si smio dozvoliti takovo nešto osim ako ne voli svoje

  • najiram 10 14.03.2020.

    milanović je bundestagaš to nam je tupil 4 godine dok je bil premijer...kako je trvrdil ekstra klasa viša kasta...viša liga...nrzamjenjivi...a ispada da je kad je studiral u danskoj se družio sa neofašistima...pa po svemu što smo od njega čulu je da je sljedbenik ćuvenog hitlerovog bundestaga...hitlrt mi uzor...no milanović je nažalost loš glimac velikog firera...i firer je uklanjao knjige biste i ostale značajke koje su prerdstavljale njemačku...na čelu svog sdp njemaćke...postao moćan ekstremni desnićar...uklanjao fizićki svoje političke protivnike...oćito da je i milanović općinjen velikim vođom poćeo prvo sa bistama uniformama polako uvodi gestapovsku politiku...i hrvatsku vodi i reinkernirani bundestag...novi fašizam...zato je milanović neofašist akstremni desničer...koji oživljava bundestag i fašizam...treba trenirati pozdrav hajl milanovic...

Komentiraj...
Vidi sve komentare