To je to što me zanima!

Brkić: "Sve je bilo po zakonu, ne bojimo se istrage DORH-a"

Nikako se u našoj politici ne mogu načuditi dozi zločestoće, kaže Milijan Brkić koji tvrdi da je njegova stranka 'potpuno transparentno' posudila 4,2 milijuna kuna od poduzetnika
Vidi originalni članak

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, s ovlastima predsjednika, kojeg je Pavao Vujnovac, čija je tvrtka posudila milijune stranci javno pozvao da vrati novac, gostovao je u Dnevniku Nove TV. 

Naime, u javnost je izašla informacija kako je HDZ tijekom 2014. i 2015. posudio 4.200.000 kuna od Prvog plinarskog društva i time financirao kampanje Kolinde Grabar Kitarović, Andreja Plenkovića i izbore za Europski parlament. 

Brkić tvrdi da je sve u skladu sa zakonom. 

- Nikako se u našoj politici ne mogu načuditi dozi zločestoće i da čovjek čovjeku može biti na takav način zločest i da ne činimo dobro, nego jednostavno kontaminiramo medijski prostor neistinama, konstrukcijama i lažima. Podatak je točan da je HDZ tijekom 2014. u jeku i neposredno iza EU parlamentarnih izbora i prije predsjedničkih izbora odradila u određenoj aktivnosti što se tiče pozajmica s pravnom osobom. Dakle, potpuno transparentno, potpuno u skladu sa zakonom, što je kasnije pokazalo izvješće državne revizije, sva izvješća financijska dostavljena su i predsjedništvu stranke. Temeljem statua stranke kod tako kratkoročnih pozajmica nije obavezno suglasnost predsjedništva stranke nego s tim je bio upoznat i predsjednik stranke i ja kao tada glavni tajnik, koji smo to i operativno odrađivali. Dakle,sredstva su se koristila za tekuće poslovanje, za potrebe financiranja kampanje, odnosno plaćanje izvršenih usluga i državna revizija, bezuvjetno mišljenje i 2014. i 2015. Čak je i GONG dao svoje mišljenje i svoj stav da je sve bilo u skladu sa zakonom - rekao je i dodao kako nisu na vrijeme vratili dug, ali iskupit će se izdašnim kamatama. 

- Dug je tu. Dug je prisutan. Dug ćemo vratiti kad se stvore financijski uvjeti. Sad smo u pregovorima s jednom poslovno bankom. Jedino što se mogu ispričati u ime HDZ-a gospodinu Vujnovcu što to do sada nismo izvršili, ali ugovor je naznačio i kamatu koja je itekako izdašna i to će biti riješeno - rekao je Brkić i zaključio kako se ne boji istrage DORH-a. 

Idi na 24sata

Komentari 316

  • KAMOCEMo_41 06.07.2016.

    ..................Njega i treba zatvoriti jer je dokazano da je kriminalac! ............Vaso Kompilirani ili copy-paste! ...ukrao diplomu i stekao položaj. Jednostavna HDZ formula...........

  • ina67 06.07.2016.

    Kakvo nam je domljublje nema što. Propagirati druge da su nehrvati, da su komunjare, da ne vole ovu zemlju doista je previše i svakim danom je sve vidljivije zašto se te nadimke uvlačilo u narod, a narod gladan i guta nebuloze. A onda svaki dan nove afere i oni koji su se borili šute, interesantno kako im odgovara da se narodu pričaju priče, o crkvi neće ništa oni su se također dokazali, ni Košiča nema više čuti, sad je jasno tko je počeo dijeliti ovaj narod i na koji način. Kako su dijelili udruge od braniteljskih do nekih drugih, od kolona, od šatora. Gdje su sad oni koji su pokazivali ako su pravi Hrvati, gdje su sad da kažu kako se ne smije krasti, uzimati, jasno je kako se vraćaju novci, akad se omakne da propadne vlada onda imamo ovo što imamo. Polako ali sigurno se slažu kockice oko MOL-a, plina i ostalog. Vi i dalje prozivajte one koji ne vole domovinu to vam je štit da bolje radite iza n jihovih leđa.

  • JO 06.07.2016.

    Vama je uvijek sve po zakonu dok se ne dokaže suprotno !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare