Obavijesti

News

Komentari 316

Brkić: "Sve je bilo po zakonu, ne bojimo se istrage DORH-a"

Brkić: "Sve je bilo po zakonu, ne bojimo se istrage DORH-a"
1

Nikako se u našoj politici ne mogu načuditi dozi zločestoće, kaže Milijan Brkić koji tvrdi da je njegova stranka 'potpuno transparentno' posudila 4,2 milijuna kuna od poduzetnika

VIDEO

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, s ovlastima predsjednika, kojeg je Pavao Vujnovac, čija je tvrtka posudila milijune stranci javno pozvao da vrati novac, gostovao je u Dnevniku Nove TV. 

Naime, u javnost je izašla informacija kako je HDZ tijekom 2014. i 2015. posudio 4.200.000 kuna od Prvog plinarskog društva i time financirao kampanje Kolinde Grabar Kitarović, Andreja Plenkovića i izbore za Europski parlament. 

Brkić tvrdi da je sve u skladu sa zakonom. 

- Nikako se u našoj politici ne mogu načuditi dozi zločestoće i da čovjek čovjeku može biti na takav način zločest i da ne činimo dobro, nego jednostavno kontaminiramo medijski prostor neistinama, konstrukcijama i lažima. Podatak je točan da je HDZ tijekom 2014. u jeku i neposredno iza EU parlamentarnih izbora i prije predsjedničkih izbora odradila u određenoj aktivnosti što se tiče pozajmica s pravnom osobom. Dakle, potpuno transparentno, potpuno u skladu sa zakonom, što je kasnije pokazalo izvješće državne revizije, sva izvješća financijska dostavljena su i predsjedništvu stranke. Temeljem statua stranke kod tako kratkoročnih pozajmica nije obavezno suglasnost predsjedništva stranke nego s tim je bio upoznat i predsjednik stranke i ja kao tada glavni tajnik, koji smo to i operativno odrađivali. Dakle,sredstva su se koristila za tekuće poslovanje, za potrebe financiranja kampanje, odnosno plaćanje izvršenih usluga i državna revizija, bezuvjetno mišljenje i 2014. i 2015. Čak je i GONG dao svoje mišljenje i svoj stav da je sve bilo u skladu sa zakonom - rekao je i dodao kako nisu na vrijeme vratili dug, ali iskupit će se izdašnim kamatama. 

- Dug je tu. Dug je prisutan. Dug ćemo vratiti kad se stvore financijski uvjeti. Sad smo u pregovorima s jednom poslovno bankom. Jedino što se mogu ispričati u ime HDZ-a gospodinu Vujnovcu što to do sada nismo izvršili, ali ugovor je naznačio i kamatu koja je itekako izdašna i to će biti riješeno - rekao je Brkić i zaključio kako se ne boji istrage DORH-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 316
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa