To je to što me zanima!

Nakon sudara Jadrolinijin brod 'Tijat' ponovno redovito plovi

Nesreća kod otoka Prvića: Teretni brod Plavi Jadran je potonuo i narednih dana bi trebao biti izvađen. Dvojica članova posade su spašeni. Službena istraga i dalje traje
Vidi originalni članak

Jadrolinijin putnički brod Tijat, koji se u srijedu sudario s teretnim brodom kod otoka Prvića, nakon popravka je dobio dopuštenje za plovidbu i od petka vozi na redovitoj liniji, a potonuli teretni brod Plavi Jadran trebao bi narednih dana biti izvađen.

Lučki kapetan Robert Baljkas rekao je da je Hrvatski registar brodova izdao Tijatu dopuštenje za plovidbu, a to su potvrdili i u Jadroliniji.

- Hrvatski registar brodova je po izvršenoj sanaciji broda, iako je bila minimalna šteta, obavio pregled i izdao Tijatu dopuštenje za plovidbu. Službena istraga i dalje traje, a kao što sam ranije rekao krivnja je na obojici. Očito je da se nisu pridržavali pravila za izbjegavanje sudara na moru zbog čega je došlo do nesreće - kazao je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

DRAMA KOD OTOKA PRVIĆA Jadrolinijin Tijat potopio brod: Iz mora su spašavali dvoje ljudi

Brod Plavi Jadran bi narednih dana trebao biti izvađen.

- Kapetanija će dati nalog za uklanjanje broda i vlasnici dolaze riješiti vađenje. S obzirom da u brodu ima tereta, iako je riječ o pijesku, vađenje trebaju obaviti stručnjaci - rekao je Baljkas. 

Putnički 37-metarski brod Tijat se s 30-metarskim Plavim Jadranom sudario u srijedu. Teretni brod je potonuo, a dvojica članova posade su spašeni. 'Security poruka' o poziciji potonuća, izdana da bi brodovi zaobišli to mjesto, ostaje na snazi do uklanjanja potonulog broda.

U četvrtak je umjesto Tijata otočne linije preuzeo brod Krilo Jet kojeg je Jadrolinija poslala kao zamjenu, no zbog jakog juga brod nije pristao na otoke, već se vratio u Šibenik, što je izazvalo nezadovoljstvo putnika. U upravi Jadrolinije su objasnili sigurno pristajanje broda zbog juga nije bilo moguće.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nori 🖖 02.02.2018.

    Malo farbe i ko nov

  • Fenix 02.02.2018.

    Ako je ovo Brod onda sam ja Avion !! Kad se desi havarija onda ce biti kasno.

  • POTPEC 02.02.2018.

    Da se ne ustanovi krivica samo jednog kapetana oni će ih proglasiti oba krivim. Zbog čega? Inače naši propisi su smanjili broj posade, pa se i večina nesreća dešava zbog toga. Brod koji je potonio u stara vrimena ima bi najmanje 5 članova posade, a danas 2. Pa ta dvojica ni brod nemogu zavezati za rivu kako triba, a kamoli neku rutu odraditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare