To je to što me zanima!

U Brodosplitu je porinut brod građen za polarne ekspedicije

Plovilo će moći primiti do 200 putnika i 140 članova posade. Tu su i luksuzno uređene kabine te javni prostori. Brod je vrijedan više od 106 milijuna eura, a kupac je američka tvrtka
Vidi originalni članak

U splitskom brodogradilištu danas je porinut brod "Ultramarine", dugačak 128 i širok 21,5 metara. 

Nakon monologa predsjednika uprave tvrtke "Brodosplit" Tomislava Debeljaka, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare i ministra gospodarstva Darka Horvata, uslijedila je kratka molitva, a potom su se članovi vladajuće stranke, njihove obitelji i fotoreporteri približili putničkom brodu za polarne ekspedicije kako bi započelo njegovo prvo spuštanje u more. 

DUG 30 METARA U Brodotrogiru: Porinut je novi veliki brod za nautički turizam

Čast da to učini presijecanjem svečanog konopa dobila je Andrea Mutak, djevojčica koja je štićenica udruge "Anđeli". Riječ je o zajednici koja se brine o djeci s tjelesnim invaliditetom i teškoćama u razvoju. U emotivnom govoru Andrea je zaželjela brodu mirno more, a provukla se tu i pokoja suzica. Iznimno joj je drago bilo, rekla je, sudjelovati u ovako divnom trenutku. 

Boca se, nažalost, nije razbila, ali zašto bi to bila prepreka limenoj grdosiji od devet tisuća tona. Plovilo će moći primiti do 200 putnika i 140 članova posade. Tu su i luksuzno uređene kabine te javni prostori. 

RADILI GA ZA NIZOZEMCE U Brodosplitu porinut brod za krstarenja polarnim područjima

Ono što je govornicima na otvorenju bilo posebno važno istaknuti jest da je brod vrijedan više od 106 milijuna eura, a kredit za gradnju osigurao je HBOR. Kupac je američka tvrtka  Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacija.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 16.05.2020.

    Istina, boca se trebala razbit

  • user999 16.05.2020.

    nije 9000 nego 13,500 gross tons, jos niste naucili ni copy-paste, strucnjaci ...

  • nottonightjosephine 16.05.2020.

    Zasto nazivate stvari pogresnim imenima i zasto im pridodajete pogresne atribute? Nije to nikakva limena grdosija, nego je to specijalizirani brod za polarne predjele. Boca se nije razbila radi nemara odgovorne osobe. Inace, cestitke strucnjacima i radnicima Brodotrogira na konstrukcijskom poduhvatu i ostvarenju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare