To je to što me zanima!

"Brodosplit bi mogao graditi brodove za rusku civilnu flotu"

Ruski veleposlanik posjetio je splitsko brodogradilište i najavio moguću nove suradnje na obnovi ruske komercijalne flote. Brodosplit je spreman sudjelovati u tom velikom projektu
Vidi originalni članak

Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj u pratnji Josipa Eterovića, počasnog konzula te države, posjetio je u srijedu Brodograđevnu industriju Split.


Sastao se s predsjednikom Uprave Tomislavom Debeljakom, te Teutom Duletić, direktoricom prodaje, koji su ga upoznali s proizvodnim mogućnostima Brodosplita, predstavili mu novije projekte te ga proveli kroz Škver. 


- U ruskim brodograđevnim krugovima poznato je ime Brodosplita, jer je u periodu od 1965. do danas splitsko brodogradilište za ruske naručitelje isporučilo 56 brodova pa se može reći da se kroz uspjeh naših brodova ogleda i kvaliteta ruskih tvrtki - istaknuo je Tomislav Debeljak. 


Tom prilikom, kako je priopćeno iz Brodsplita, osvrnuo se na tradicionalno dobre odnose brodogradilišta s kompanijama iz Ruske Federacije, kao I na nedavni posjet predstavnika najveće ruske državne tvrtke za vanjsku trgovinu brodovima i brodskom opremom ’’Sudoexport’’ s kojim se također razgiovaralo o eventulanoj suradnji.  


Brodosplit želimo poduprijeti i vidjeti kao partnera, odnosno kao jedno od brodogradilišta koje sigurno zadovoljava sve potrebne kriterije, rekao je gospodin Anvar Azimov, najavljujući nove mogućnosti suradnje s Brodosplitom. Jedna od takvih mogućnosti je program obnove ruske komercijalne, to jest, civilne flote, a Brodosplit je spreman sudjelovati u tom velikom projektu - naglasio je Azimov.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • veoma opasna figura 01.04.2016.

    Moš mislit...

  • Grabb 01.04.2016.

    Neće to naša dupeljubna koalicija dozvoliti... Gdje bi mi Rusima gradili flotu? Rvacka neće njihove novce nego samo one od Nata pa i po cijenu da za svaki dolar damo tri nazad.

  • ilmare 31.03.2016.

    Ne možemo sami odlučivati s kim ćemo poslovati. Prošla su ta vremena... Sad nam drugi odlučuju ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare