To je to što me zanima!

Brodska kompanija optužuje Luku Split zbog diskriminacije

Od siječnja do travnja linija Ancona - Split neće uopće voziti, a nakon toga ćemo voziti jednim brodom, a ne kao do sada dvama, poručili su iz tvrtke Blue Line Int.
Vidi originalni članak

Od siječnja do travnja linija Ancona - Split neće uopće voziti, a nakon toga ćemo voziti jednim brodom, a ne kao do sada dvama, rekao je u četvrtak vlasnik brodarske kompanije Blue Line Int. Henry Jørgensen. Tvrdi kako se jedino njima naplaćuje navođenje broda u Luci Split, i to 200.000 eura godišnje, a to je za Jadroliniju i Snavo besplatno. Kaže da se tim prijevoznicima tako pogoduje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • rescueST 29.11.2013.

    Nije to diskriminacija, već su pomorski propisi takvi. Brod koji plovi pod stranom zastavom prilikom uplovljavanja u luku mora imati pilota. Blue-Line (inace slijedenik SEM Maritime Company), je kompanija koja plovi pod zastavom Paname samo da ne bi morala plaćat poreze u RH, ali traži iste uvijete kao i kompanije koje plačaju poreze, Nek prebace poslovanje u RH, pa nek traže jednake uvjete. Oni se vjerovatno povlače od siječnja zbog travnja jer nema toliko posla, a konkurencija (Jadrolinija I SNAV) imaju moderniju flotu. Brodovi Blue Linea su stari priko 30 godina ( porinuti su 1977 i 1979g.). Prije toga su imali u floti još dva broda (porinuti 1966g.) koje su morali prodat u rezalište jer nisu zadovoljavali pomorske standarde što se tiče uvjeta smještaja posade (kabine posade su bile ispod vodene linije).

  • POTPEC 28.11.2013.

    Koliko znam u svaku luku bez obzira u kojoj državi stranci velikih brodova plačaju pilote da ih sigurno uvedu u iste. To je međunarodni propis. Šta talijan misli da njegovi kapetani bolje znaju uči u splitsku luku od domačih pilota.

  • 100KA_1 28.11.2013.

    isoastat ce jedini putnici, kao i uvijek

Komentiraj...
Vidi sve komentare