To je to što me zanima!

Broj ovrha u porastu, a račune u blokadi ima 150.000 Hrvata

U prvih 6 mjeseci 2011. provedeno je 2400 ovrha nad nekretninama i pokretninama. Ta imovina često se prodaje za jednu idi dvije trećine stvarne tržišne vrijednosti
Vidi originalni članak

Zbog ovrha je trenutno u blokadi 150.000 bankovnih računa u Hrvatskoj prema podacima Fine. Uz to porastao je i broj ovrha nad imovinom građana. U samo šest mjeseci ove godine provedeno je 2400 ovrha nad nekretninama i pokretninama, javlja HRT. Trenutačno je najviše ovrha nad imovinom u Zagrebu te u Istarskoj i Zagrebačkoj županiji. Zemljišta, kuće, stanovi, automobili tako će se ovih dana naći na bubnju zbog financijskih problema njihovih vlasnika. Sva ta imovina prodaje se najčešće za jednu ili dvije trećine stvarne tržišne vrijednosti. 

Dunja Resman Bartolec iz Centra za poslovne informacije HGK rekla je za HTV kako pretpostavljaju da će se do kraja godine broj ovrha udvostručiti. Dodaje da su najveći ovrhovoditelji banke, osiguravajuća društva i kartičarske kuće. 

Idi na 24sata

Komentari 225

  • skivey 15.08.2011.

    no no briši samo....

  • skivey 15.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 1 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • skivey 15.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 1 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare