To je to što me zanima!

Broj poginulih u tornadima u Tennesseeju narastao na 22

Najmanje 22 osobe su smrtno stradale u jakim tornadima koji su zadesili Tennessee, posebice područje Nashvillea, prijestolnicu country glazbe u Sjedinjenim Državama
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da se "moli za sve koji su pogođeni razarajućim tornadima", i najavio da će u petak posjetiti Tennessee.

Službe pomoći i dalje traže preživjele i nestale, rekao je jedan dužnosnik Agencije za vođenje hitnih stanja u državi Tennessee (TEMA).

Strahuje se da bi mogao porasti sadašnji broj od 22 poginulih u nevremenu koje zadesilo jugoistok zemlje tijekom noći.

- To je očito bio vrlo jak tornado. Oštećene su mnoge kuće, mnogo ljudi je ozlijeđeno, mnogi su još pod ruševinama, rekao je policijski kapetan u Mt. Julietu Tyler Chandler u videosnimci objavljenoj na Facebooku.

- Treba nam vaša pomoć. A to znači ako možete ostati u svojoj kući, molim vas ostanite.

- Dovodi plina cure, strujne žice su polegle na tlo, a odgovaramo i na višestruke pozive ozlijeđenih, rekao je policijski odjel Mt. Julieta.

Aerodrom John C. Tune, smješten 12 kilometara od centra Nashvillea, “pretrpio je značajnu štetu” zbog nevremena, i nekoliko je hangara uništeno, rečeno je na stranici aerodroma.

Tennessee je jedna od 14 saveznih američkih država koja će u utorak glasovati kako bi se izabrao kandidat iz redova demokrata koji će se suprotstaviti predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima u studenom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 04.03.2020.

    Amerikanci nemaju za betonske stupove električne i druge mreže a imaju za ratovanja diljem svijeta i zlostavljanje slabijih od sebe? Sileđije od svog postanka do dana današnjeg i s njima imati posla, užas!

  • crazy mind 03.03.2020.

    cudni su amerikanci, pa kaj im ni trump rekel da klimatskih promjena nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare