To je to što me zanima!

Broj županija mora se smanjiti, neka se dogovore HDZ i Most

Govoreći o podjelama društva kazao je kako je on protiv diranja povijesti, prozivanja i prisiljavanja i smatra kako je ideološka prepucavanja trebalo prekinuti ranije
Vidi originalni članak

Bivši premijer Nikica Valentić u emisiji Nedjeljom u 2 komentirao je rad premijera Tihomira Oreškovića i aktualne trzavice u Vladi:

- Kapital ide za profitom i sigurnošću. Politička stabilnost je preduvjet za gospodarski napredak Hrvatske. Unatoč nategnutim odnosima ova vlada zaslužuje prolaznu ocjenu, jer se radi se o prvoj koaliciji koja ide prema nekakvoj vrsti zajedništva' - kazao je Nikica Valentić. Smatra kako će se parlement i Vlada konsolitidrati, a novi izbori i biti opcija, ali u slučaju da od razilaženja ima više štete neko koristi.

Govoreći o podjelama društva kazao je kako je on protiv diranja povijesti, prozivanja i prisiljavanja i smatra kako je ideološka prepucavanja trebalo prekinuti ranije. 

- Vlada je odgovorna za ugodni život manjina, ali isto tako manjine moraju shvatiti specifičnost situracije u Hrvatskoj - dodao je. 

- Tomislav Karamarko nije stručnjak za ekonomiju, ali on bi mogao biti dobar premijer uz jakog potpredsjednika vlade, smatra Valentić. Najveći problem vidi u činjenici da Most nije bio pripremljen za obnašanje vlasti. Poznaje premijera Tihomira Oreškovića iz poslovnih krugova. Radi se o velikom poznavatelju knjigovodstva i on zaslužuje našu punu pažnju, a njegovi potezi bit će vidljivi za šest mjeseci. Kao problem kod Oreškovića vidi - nepoznavanje domaćih prilika.

- Mi smo mali narod s velikim problemima. Ako ova Vlada ne uspije, ako se u roku od dvije godine ne razdužimo (radi niske cijene kapitala) čeka nas crni scenarij, poručio je Valentić.

Stava je da se mora smanjiti broj županija i oko toga će se morati naći kompromis između HDZ-a i Mosta. Također smatra i kako se više od 30 posto zakona u RH treba promijeniti.  

Ina se mora braniti svim mogućim sredstvima 

- Privatizacija je stvorila više štete mentalno, nego ekonomski, a u njoj je bilo više strukturnih problema- rekao je Valentić komentiravši probleme u odnosima Ine i MOL-a. Smatra kako se treba napraviti analiza o tome koliko je poduzeća propalo zbog struktrunih problema, a koliko zbog poslovne nesposobnosti novih vlasnika.

- Jamčim da iza svakog projekta privatizacije u kojem sam sudjelovao i odlučivao - imam moralno i pravno opravdanje. Imam čistu savjest i sve sam radio s dobrom namjerom' - kazao je dodavši kako su u njegovom mandatu spašene Ina, Pliva i banke.

Smatra kako se Ina danas mora braniti svim mogućim sredstvima te da se rješenje mora naći pod svaku cijenu - ona ne smije postati 'skladište derivata'.

Idi na 24sata

Komentari 207

  • josuvektinebumrekel 25.04.2016.

    oh kako je aca tolerantno i otvorenoumno zaboravio vlasnika firme sa nekoliko stotina neprodanih i preskupih stanova priupitati zbog čega političari uporno ignoriraju nepostojanje zakona o nekretninama koji bi oporezovao sve neiskorištene nekretnine. izgleda kako aca ipak nije osjetio potrebu za prokazivanjem valentićeve jednakosti...možda se pobojao da mu dotični ne bi pitanje jednakije jednakosti khm khm khm vratio nazad?!?!

  • Fighter for Justice 24.04.2016.

    treba smanjiti broj zupanija,opcina,gradova... ali zar mogu to bez 2/3 zastupnika ?! Zar netreba mijenjat prije ustav??!

  • fredaster 24.04.2016.

    Interesantno, ovaj ne komentira slucaj INA ?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare