Obavijesti

News

Komentari 207

Broj županija mora se smanjiti, neka se dogovore HDZ i Most

Broj županija mora se smanjiti, neka se dogovore HDZ i Most
1

Govoreći o podjelama društva kazao je kako je on protiv diranja povijesti, prozivanja i prisiljavanja i smatra kako je ideološka prepucavanja trebalo prekinuti ranije

VIDEO

Bivši premijer Nikica Valentić u emisiji Nedjeljom u 2 komentirao je rad premijera Tihomira Oreškovića i aktualne trzavice u Vladi:

- Kapital ide za profitom i sigurnošću. Politička stabilnost je preduvjet za gospodarski napredak Hrvatske. Unatoč nategnutim odnosima ova vlada zaslužuje prolaznu ocjenu, jer se radi se o prvoj koaliciji koja ide prema nekakvoj vrsti zajedništva' - kazao je Nikica Valentić. Smatra kako će se parlement i Vlada konsolitidrati, a novi izbori i biti opcija, ali u slučaju da od razilaženja ima više štete neko koristi.

Govoreći o podjelama društva kazao je kako je on protiv diranja povijesti, prozivanja i prisiljavanja i smatra kako je ideološka prepucavanja trebalo prekinuti ranije. 

- Vlada je odgovorna za ugodni život manjina, ali isto tako manjine moraju shvatiti specifičnost situracije u Hrvatskoj - dodao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tomislav Karamarko nije stručnjak za ekonomiju, ali on bi mogao biti dobar premijer uz jakog potpredsjednika vlade, smatra Valentić. Najveći problem vidi u činjenici da Most nije bio pripremljen za obnašanje vlasti. Poznaje premijera Tihomira Oreškovića iz poslovnih krugova. Radi se o velikom poznavatelju knjigovodstva i on zaslužuje našu punu pažnju, a njegovi potezi bit će vidljivi za šest mjeseci. Kao problem kod Oreškovića vidi - nepoznavanje domaćih prilika.

- Mi smo mali narod s velikim problemima. Ako ova Vlada ne uspije, ako se u roku od dvije godine ne razdužimo (radi niske cijene kapitala) čeka nas crni scenarij, poručio je Valentić.

Stava je da se mora smanjiti broj županija i oko toga će se morati naći kompromis između HDZ-a i Mosta. Također smatra i kako se više od 30 posto zakona u RH treba promijeniti.  

Ina se mora braniti svim mogućim sredstvima 

- Privatizacija je stvorila više štete mentalno, nego ekonomski, a u njoj je bilo više strukturnih problema- rekao je Valentić komentiravši probleme u odnosima Ine i MOL-a. Smatra kako se treba napraviti analiza o tome koliko je poduzeća propalo zbog struktrunih problema, a koliko zbog poslovne nesposobnosti novih vlasnika.

- Jamčim da iza svakog projekta privatizacije u kojem sam sudjelovao i odlučivao - imam moralno i pravno opravdanje. Imam čistu savjest i sve sam radio s dobrom namjerom' - kazao je dodavši kako su u njegovom mandatu spašene Ina, Pliva i banke.

Smatra kako se Ina danas mora braniti svim mogućim sredstvima te da se rješenje mora naći pod svaku cijenu - ona ne smije postati 'skladište derivata'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović