To je to što me zanima!

Brojni čitatelji pomogli obitelji Prša: Napokon Božić iz bajke

Maja i Zvonimir žive s četiri djevojčice u Gornjim Cjepidlakama kraj Daruvara. Imali su neplaćene račune i prijetio im je prazan blagdanski stol. Naši čitatelji su pomogli
Vidi originalni članak

Nikad u svojih 27 godina nisam imala ljepši Božić od ovoga, i to zahvaljujući mnogim čitateljima 24sata, koji su nam to omogućili, kazala nam je Maja Prša, majka četiri djevojčice, koja sa suprugom Zvonimirom živi u Gornjim Cjepidlakama kraj Daruvara. 

U 24sata objavili smo tekst o siromašnoj obitelji koja nema osnovne uvjete za život, poput tekuće vode. Ujedno im je prijetila opasnost da Božić dočekaju bez struje zbog neplaćenih računa i s praznim blagdanskim stolom, na koji nemaju što staviti. No nakon objave teksta javilo se više desetaka čitatelja iz zemlje i inozemstva te darovima Božić obitelji Prša učinilo gotovo poput bajke. Napokon su kćeri Viktorija (9), Kristina (7) te blizanke Lea i Tea (5) ispod bora našle pregršt igračaka. 

- Dobili smo gotovo 10.000 kuna, ali polovicu tog novca dali smo za dugove. No neki su nam obećali donirati materijal, pa će i u našoj trošnoj kući poteći tekuća voda, a cure se neće preplašiti kad čuju zvuk vodokotlića – kazala je Maja zahvalivši svima. 

Dodala je kako su ih posebno oduševili učenici križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija, koji su im uz čestitku poslali i 1000 kuna. 

Da se dobro vraća dobrim, potvrđuje i slučaj mlade obitelji iz Kloštra Podravskog, koja je željela ostati anonimna. 

- Supruga i ja odlučili smo obitelji Prša uplatiti 200 kuna. Dok sam se spremao ići na poštu poslati novac, nazvali su nas iz uprave trgovačkog lanca iz Zagreba i kazali da smo dobili bon od 2000 kuna. Odmah sam javio ženi i umjesto novca poslali smo paket – rekao je 38-godišnji dobročinitelj. 

- Kad odemo platiti račune, uvijek darujemo nekoliko desetaka kuna. Nije puno, ali je od srca. Sad zaista vjerujemo da postoji netko tko sve to gleda – dodao je samozatajni humanitarac, koji ima dvoje djece.



Idi na 24sata

Komentari 29

  • inaili 27.12.2010.

    Lijepo je kada se pročita da ima dobrih ljudi koji pomažu sirotinju. Još bi bilo bolje kada bi se te mlade ljude zaposlilo. Nisu bolesni niti nesposobni za rad. Bilo bi bolje da im se nađe posao i da se raduju svojim prihodima bez obzira koliki su.

  • zvizek 27.12.2010.

    Sve u redu,a šta će biti kada to popapaju?-Hoće li sutra opet biti reportaža za pomoć ovoj obitelji?-Tko će im sutra pokloniti za doček Nove Godine?-Moj prijedlog je da ih portal 24 sata dariva do kraja života?Jadni ljudi.

  • spirit lamp 27.12.2010.

    Svaka cast 24 sata i citateljima!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare