To je to što me zanima!

Brojni Francuzi izašli na ulice gradova: ''Svi smo mi Charlie''

Građani Pariza i drugih gradova okupili su se na trgovima noseći transparente 'Ja sam Charlie' kako bi izrazili solidarnost sa žrtvama i ranjenima u brutalnom napadu
Vidi originalni članak

U središtu Pariza kao i u drugim većim gradovima diljem Francuske građani su se spontano počeli okupljati kako bi zapalili svijeće i položili cvijeće u znak sućuti i solidarnosti sa žrtvama iz redakcije satiričkog magazina Charlie Hebdo. 

Mnogi od njih u rukama nose transparente sa sloganom ''Je suis Charlie'', u prijevodu ''Ja sam Charlie''. 

U brojnim redakcijama u Francuskoj u znak sjećanja na ubijene i ranjene kolege novinare i njihove obitelji održane su minute šutnje. Zastave pred brojnim zgradama su na pola koplja. 

Na Trgu Trafalgar u Londonu također su se okupili brojni građani, kao i u Bruxellesu, Lausanneu i pred francuskim veleposlanstvom u Madridu. 

Francuski Google na svojoj je stranici objavio crnu vrpcu.

Podsjetimo, u srijedu nešto prije podneva trojica maskiranih napadača upala su na kolegij u redakciji satiričnog magazina Charlie Hebdo u središtu Pariza. Smaknuli su 12 ljudi, među kojima glavnog urednika, karikaturiste, novinare i dvojicu policajaca. U pucnjavi je ranjeno 11 ljudi, od čega je četvero u kritičnom stanju. 

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Robert Dani 08.01.2015.

    Multikulturalnost, kako da ne, pazi boga ti?! Koje priče za malu djecu? Samo polako, biti će i gore. Koji to razum kaže da primiš rigidne primitivce u kuću i to sve u ime nekog fol modernog društva?! Ovi se množe na socijalnoj grbi i smišljaju zlo. A religije, religije ko religije, sve su iste! Cilj im je porobiti i živjeti na tuđoj grbi.

  • najiram 10 08.01.2015.

    eto počelo je kaos mržnja cilj je postignut...sada je teško biti musliman u francujkoj....političari ostvarili san zamutili vodu ...sad mogu raditi što im je volja...

  • tiha voda_492 08.01.2015.

    Brojni Francuzi izašli na ulice gradova: ''Svi smo mi liberalni''

Komentiraj...
Vidi sve komentare