To je to što me zanima!

Bubalo: Prvo ću počistiti smeće izbornih protivnika

Očekivao sam pobjedu, ali ne ovako uvjerljivu. Rezultati pokazuju da se prljavštinama ne mogu dobiti izbori, rekao je Bubalo koji slavi pobjedu
Vidi originalni članak

Prema privremenim neslužbenih rezultatima Državnog izbornog povjerenstva od ponoći u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Osijeka Krešimir Bubalo dobio je 63,14 posto glasova, a Anto Đapić 34,45 posto glasova. Obrađena su sva biračka mjesta u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Novi župan Osječko-baranjske županije je Vladimir Šišljagić s 54,10 posto glasova. Tomislav Ivić ima 42,81 posto glasova.
Bubalo, Šišljagić, Ivić i Đapić, susreli su se u hotelu Central u 22 i 10 sati. Međusobno su si čestitali na izbornim rezultatima. Nisu se obazirali na prljavštine tijekom kampanje već su spremno odgovarali na pitanja o svojim prvim projektima na novim pozicijama. Đapić je pobjedu svog suparnika nazvao "briljantnom", a Ivić je Šišljagiću poručio da kao župan ravnomjerno radi na razvoju cijele županije, a ne samo na unaprijeđenju mjesta na kojima je pobijedio HDSSB.
- Očekivao sam pobjedu, ali doduše ne ovako uvjerljivu. Ovi rezultati pokazuju da se prljavštinama ne mogu dobiti izbori. Osijek su 1991. godine bombardirali iz zrakoplova. Ni Đapić bombardiranjem letcima iz zrakoplova također nije mogao ništa postići - rekao je Bubalo nakon prvih neslužbenih rezultata i dodao kako prvo mora očistiti smeče koje su ostavili protivnici.


ĐAPIĆ: S OBZIROM NA IZDAJU DOBRO SMO I PROŠLI
Anto Đapić priznao je poraz i prije prvih neslužbenih rezultata.
- Čestitam pobjednicima na jasnoj i uvjerljivoj pobjedi. Glasači su se opredijelili za poruke moga suparnika Krešimira Bubala. Zahvaljujem svojim glasačima koji su mi i ovaj put pružili povjerenje, a za sebe mogu reći da sam gradonačelnički posao radio čestito i pošteno. Odlazim uzdignute glave, nadajući se da će me u budućnosti prepoznati kao čovjeka koji je pokrenuo Osijek. S obzirom na sve što nam se dogodilo i izdaju Gordana Matkovića, mogu reći da smo dobro i prošli. Nastavljamo dalje, idemo u oporbu što nam neće biti teško jer smo bili oporba 15 godina - rekao je Đapić.
Slavlju rođaka pridružio se i vrlo uspješan poslovni čovjek iz Los Angelesa, jedan od najbogatijih Hrvata, Steve Bubalo (77).
- Za Osijek je najveći uspjeh da mladi uzmu stvari u svoje ruke i konačno kvalitetno pokrenu grad. Presretan sam zbog svog rođaka! Do sada sam se dva puta natjecao za preuzimanje Belja i šečerane u Županji. Nisam uspio jer se u to vrijeme već unaprijed znalo što kome ide. Nadam se da će moj rođak posao postaviti onako kako to treba biti i vjerujem kako ću se upravo zbog toga ponovno natjecati za svoj poslovni ulazak u Hrvatsku - rekao je Steve Bubalo.
Nakon prvih neslužbenih rezultata, Glavaš je desetak puta pokušao dobiti Đapića na mobitel. Međutim, Đapić se nije javljao i blokirao je pozive iz inozemstva misleći kako se Glavaš želi naslađivati.

GLAVAŠ SE JAVIO MOBITELOM, OVAJ PUT IMAO KREDITA
Mnoštvu članova i simpatizera, mobitelom iz Hercegovine u 21 i 35 sati javio se Branimir Glavaš.
- Oba su pala - i Ivić i Đapić! Konačno i definitivno! Naša pobjeda njabolji je odgovor na progone i represiju HDZ-a. Ovime smo betonirali temelje Slavonije i Baranje, od Iloka do Ilove. Konačna pobjeda bit će kad se ja vratim u Osijek. A, sada, umjesto pozdrava, neka u Osijeku tambura zasvira "Inati se Slavonijo!" - rekao je Glavaš.
Inače, Glavašu je tijekom javljanja u izbornoj noći prvog kruga izbora pukla linija jer nije imao dovoljno kredita na računu. Ovaj put su mu iz HDSSB-a pribavili bonova u vrijednosti od 500 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Saban 01.06.2009.

    ta politika mi se gadi riga mi se od politicara

  • kergotic 01.06.2009.

    HVALA BOGU STO JE DJAPIC POPUSIO,KONACNO CE GA SE VALJDA SADA MAKNITI IZ STRANKE

  • malenozlo 01.06.2009.

    Prvo odgovori na postavljeno pitanje konkretno da li ćeš slušati Glavaša, pa onda počisti smeće protukandidata, ti si ništa drugo nego produžena ruka velikog Hrvata koji se skriva od hrvatskog pravosuđa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare