To je to što me zanima!

Buča rekoderka: Tajna njenog rasta je u zemlji i postolju

Adem Felić svoju diku uzgojio je iz sjemena koji je dobio od prijatelja iz SAD-a. Kako bi imala više mjesta za širenje, napravio joj je postolje od stiropora i dasaka
Vidi originalni članak

Iako na Kvarneru bundeve baš i ne uspijevaju, Adem Felić je u svom vrtu od stotinjak četvornih metara u Drenovi uspio uzgojiti pravu rekorderku.

Uspio je uzgojiti bundevu od 152 kilograma, a kako je rasla, napravio je i skelu na koju je podmetnuo meki stiropor, kako bi njegova “ljubimica” imala što više prostora i oslonac. Tako poduprta svaki je dan bujala, a Adem bi ju u ljetnim danima zalijevao s 20 do 30 litara vode na dan. Sjeme je dobio iz američkog instituta od prijatelja. Kaže da je tajna njena rasta u primorskom tlu, ali i u njegovim vrijednim rukama.

Goran Kovačić/PIXSELL

- Posljednjih deset godina svaki dan provedem tri sata u vrtu. Pomno bdijem nad biljkama, a sve voće, povrće i cvijeće uspijeva jer ni na čemu ne škrtarim. Okopavam ih, zalijevam, prihranjujem i zato su mi biljke zahvalne. Dokazujem tako da i na škrtoj zemlji priroda ipak ne škrtari. Što daješ to i primaš - objašnjava Adem. A njemu uspijeva i dinja, kojoj također Kvarner baš ne odgovara, a u omanjem se vrtu našlo mjesta i za krastavce, naranče, trešnje, višnje, šljive, blitvu, jagode i cvijeće.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • _l_ 04.10.2015.

    jedna koštica ti je dovoljna za cijeli film

  • Patton1203 04.10.2015.

    ne, ovo nije gmo sjeme iz amerike... nikako...

  • StevensBikes 04.10.2015.

    Ja vjerujem u to. Pogledaj te izlozbe Bundava u Njemackoj Grad Ludwigsburg http://www.blueba.de/kuerbisausstellung.html ima cak do 450.000 vrsti bundava i vaganje bilo u subotu. Svijetski rekord je nesto vise iznad 450kg

Komentiraj...
Vidi sve komentare