To je to što me zanima!

Budite na oprezu: Uskoro nam stiže novo opasno nevrijeme?

Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme, prognozira meteorologinja Tea Blažević
Vidi originalni članak

U nedjelju je veći dio zemlje poharalo jako nevrijeme, koje se najjače obrušilo na sjeverni Jadran, gdje se i jedan muškarac utopio. Postavlja se pitanje možemo li i u idućim danima očekivati slične opasnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nestabilnosti su trenutačno pozicionirane istočnije od naših krajeva i danas bi oborina na području Hrvatske trebala biti rijetka pojava, a oblaci će se nas poštedjeti ovakvih zastrašujućih formacija kakve smo jučer imali priliku vidjeti. Riječ je o olujnim oblačnim tvorbama koja nastaju zbog jakih ulaznih ili konvektivnih gibanja uslijed razlike u temperaturama atmosferskih slojeva - kazala je meteorologinja Tea Blažević za N1 televiziju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje da je atmosfera još daleko od stabilne, te su i u ponedjeljak mogući pljuskovi i grmljavina.

- Doduše, njihov intenzitet će biti mnogo manje izražen nego što je to bio slučaj jučer, barem što se Hrvatske tiče, gdje je u tijeku razvedravanje, dok nad istokom Bosne još može biti razvoja jačih nestabilnosti. U Hrvatskoj još tijekom prijepodneva može malo pljusnuti i zagrmjeti. Naoblaka će i u noćnim satima biti uglavnom mala, osobito na zapadu regije, dok će prema istoku biti tmurnije, štoviše, mogući su pljuskovi, i grmljavina - kazala je meteorologinja Tea Blažević.

Osim lokalnih nestabilnosti, prolazak hladne fronte preko naših krajeva, uzrokovao je i promjenu u strujanju. Na moru trenutačno pušu bura i sjeverozapadnjak, umjerenim intenzitetom. Vjetar sjevernog smjera, uglavnom sjeverozapadnjak, pridonosi dojmu svježine i u ostatku regije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U nastavku tjedna bit će još i toplije, osobito danju, vruće i vrlo vruće. Iako će dojam biti više nego ljetni, atmosfera će biti nestabilna, pljuskovi i grmljavina povremeno će nas uznemiravati. Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme - napominje meteorologinja za N1 televiziju.

I DHMZ u svojoj trodnevnoj prognozi navodi kako bi u srijedu navečer mogo pogoditi novo nevrijeme, no osim na sjevernom Jadranu, zaprijetit će i unutrašnjosti Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Kahunamatata 26.06.2017.

    Tko preživi pričat će ....

  • ruzmarin 26.06.2017.

    Oni mijenjaju naslove svakih 5 minuta, jučer su napisali naslov; "Nevrijeme u Hrvatskoj: Na Krku oluja prevrnula barku", pa su opet promjenili naslov, da bi na kraju bio Utopio se muškarac (65): oluja na Krku prevrnula mu čamac. Tako da ne idete za njihovim naslovima, sad je oprez stiže novo opasno vrijeme, a za 5 minuta će biti ; oprez stiže novo opasno zatopljenje!

  • Franjo112 26.06.2017.

    .... a i mamić je najavio novu konferenciju za javnomedijske djelatnike ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare