Obavijesti

News

Komentari 56

Budite na oprezu: Uskoro nam stiže novo opasno nevrijeme?

Budite na oprezu: Uskoro nam stiže novo  opasno nevrijeme?
1

Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme, prognozira meteorologinja Tea Blažević

VIDEO

U nedjelju je veći dio zemlje poharalo jako nevrijeme, koje se najjače obrušilo na sjeverni Jadran, gdje se i jedan muškarac utopio. Postavlja se pitanje možemo li i u idućim danima očekivati slične opasnosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29

- Nestabilnosti su trenutačno pozicionirane istočnije od naših krajeva i danas bi oborina na području Hrvatske trebala biti rijetka pojava, a oblaci će se nas poštedjeti ovakvih zastrašujućih formacija kakve smo jučer imali priliku vidjeti. Riječ je o olujnim oblačnim tvorbama koja nastaju zbog jakih ulaznih ili konvektivnih gibanja uslijed razlike u temperaturama atmosferskih slojeva - kazala je meteorologinja Tea Blažević za N1 televiziju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

Dodaje da je atmosfera još daleko od stabilne, te su i u ponedjeljak mogući pljuskovi i grmljavina.

- Doduše, njihov intenzitet će biti mnogo manje izražen nego što je to bio slučaj jučer, barem što se Hrvatske tiče, gdje je u tijeku razvedravanje, dok nad istokom Bosne još može biti razvoja jačih nestabilnosti. U Hrvatskoj još tijekom prijepodneva može malo pljusnuti i zagrmjeti. Naoblaka će i u noćnim satima biti uglavnom mala, osobito na zapadu regije, dok će prema istoku biti tmurnije, štoviše, mogući su pljuskovi, i grmljavina - kazala je meteorologinja Tea Blažević.

Osim lokalnih nestabilnosti, prolazak hladne fronte preko naših krajeva, uzrokovao je i promjenu u strujanju. Na moru trenutačno pušu bura i sjeverozapadnjak, umjerenim intenzitetom. Vjetar sjevernog smjera, uglavnom sjeverozapadnjak, pridonosi dojmu svježine i u ostatku regije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:50

- U nastavku tjedna bit će još i toplije, osobito danju, vruće i vrlo vruće. Iako će dojam biti više nego ljetni, atmosfera će biti nestabilna, pljuskovi i grmljavina povremeno će nas uznemiravati. Srijeda poslijepodne bit će iznimno pljuskovita, osobito na sjevernom Jadranu, kojem bi ponovno moglo zaprijetiti jače nevrijeme - napominje meteorologinja za N1 televiziju.

I DHMZ u svojoj trodnevnoj prognozi navodi kako bi u srijedu navečer mogo pogoditi novo nevrijeme, no osim na sjevernom Jadranu, zaprijetit će i unutrašnjosti Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu