To je to što me zanima!

Buktinja kod Čakovca: Dječak i tata stabilno nakon operacije

Od siline udarca oba automobila su se zapalila nakon sudara između naselja Žiškovec i Štrukovec. Otac i sin stabilno su nakon operacije. Na njih je naletio vozač poljskog auta koji je pretjecao drugi automobil
Vidi originalni članak

Muškarac (40) i njegov sin (13) koji su najteže ozlijeđeni u stravičnom sudaru kod Čakovca u petak stabilno su nakon operacija kojima su ih podvrgnuli tijekom jučerašnjeg dana i izvan su životne opasnosti, javljaju Međimurske novine. Obojica su i dalje na Odjelu intenzivne njege i pod stalnim nadzorom dežurnih liječnika.

Poljska obitelj je lakše ozlijeđena i samo je mladić ostao u čakovečkoj bolnici na promatranju. Vozača (46) je nakon puštanja iz bolnice u petak kasno popodne uhitila policija, te će tijekom subote biti predan pritvorskom nadzorniku. Naime, on je skrivio nesreću jer je tijekom pretjecanja drugog vozila udario u Toyotu.

- Njegova će obitelj biti saslušana u svojstvu svjedoka u državnom odvjetništvu, a vozač će biti kazneno prijavljen za  izazivanje prometne nesreće u cestiovnom prometu - doznajemo od Radovana Gačala, glasnogovornika PU međimurske. Policija je ponudila Poljaku i kontakt s poljskim veleposlanstvom u Hrvatskoj što je on i prihvatio, te se pretpostavlja da će se oni pobrinuti za smještaj nejgove obiteljii. Inače, oni su nešto prije nesreće prešli granicu na Murskom Središću i ušli u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Toyota Auris je bila potpuno u plamenu kad smo stigli na intervenciju, a Jeep je tek djelomično gorio. Nasreću, do našeg dolaska Hitna pomoć je već zbrinula šestero putnika iz oba vozila, ispričali su nam vatrogasci iz JVP-a Čakovec.

Na cesti Čakovec - Mursko Središće, između naselja Žiškovec i Štrukovec, u petak u 11.30 sati frontalno su se sudarili Toyota Auris dubrovačkih registracija i Jeep poljskih registracija. Od siline udarca oba vozila su se zapalila. Kako su prve javile Međimurske novine, nesreću je skrivio Poljak (46), koji je skrenuo u suprotni trak i direktno se zabio u Toyotu.

S njim su u automobilu bili supruga (39), sin (16) i kći (14), dok su u Toyoti bili Čakovčanin (40) i njegov sin (13).

VIDEO: FRONTALNI SUDAR Užas kod Čakovca: Auti gorjeli, tata i dijete se bore za život...

Šestero ozlijeđenih iz oba vozila do čakovečke su bolnice prebacila troja kola Hitne pomoći. Upravo su otac i sin iz Toyote bili najteže ozlijeđeni, a jučer im je i život visio o niti. O težini ozljeda ostalih putnika još nema informacija.

Vatrogascima iz Čakovca zapaljene automobile pomogli su ugasiti i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec. A slike s mjesta sudara bile su jezive. Porazbacane osobne stvari putnika, auti u plamenu, upaljene rotirke i sirene Hitne pomoći i vatrogasnih kola...

'Tranzitni promet treba na autoput'

Da je prizor bio strašan potvrdio je i predsjednik Mjesnog odbora Štrukovca Ivan Vršić. Od dubrovačkog automobila, kaže, ostao je samo okvir.

U kraćem razgovoru požalio se na česte nesreće na ovom području i na veliki tranzitni promet.

- Nedavno se baš u blizini ovoga mjesta prevrnuo i kamion iz Poljske, a prije nekoliko godina šleper je pomeo autobusno stajalište - rekao je Vršić i dodao kako bi trebalo tranzitni promet preseliti s ove ceste na autoput.

Riješenje - radarske kamere 

Prometni stručnjak Željko Marušić tvrdi da bi se problem mogao riješiti uvođenjem radarskih kamera na sve autoceste te državne i županijske ceste. 

- One bi potpuno rasteretile policijske reusrse i omogućile da se učinkovitije usmjere na nepokrivrene dionice, smanjile rizike kriminala i terorizma, što bi donijelo goleme uštede i povećalo turističke i gospodarske reference - tvrdi Marušić na svom blogu

Ističe i kako bi kamere mogle, osim prekoračenja brzine, nadzirati i korištenje mobitela u vožnji, što bi također pridonijelo sigurnosti na cestama. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • luna5 27.07.2019.

    pa ti žuri na more

  • boww 27.07.2019.

    Nema tragova kocenja...cudno...

  • 27.07.2019.

    Nema bmw-a u naslovu i samo dvadesetak komentara. Kako to?

Komentiraj...
Vidi sve komentare