To je to što me zanima!

Bulj: 'Ovo je očita prisila stožera preko covid potvrda. To je najmorbidniji udar na prava'

Mene grad birao, a ne Beroša, ni Capaka. Ja sam gradonačelnik i ja moram poštivati zakon, a zakon je jasan. Neću dijeliti građane grada Sinja, grad Sinj je grad slobodarskog duha, kazao je Bulj...
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj komentirao je odluku da se jutros ne traže covid potvrde u gradskoj upravi.  

- Ja sam gradonačelnik svih građana grada Sinja. I cijepljenih i ne. I onih koji imaju covid potvrde i onih koji ne. Moje ustavno pravo je braniti slobodu svojih građana. Na tome ću inzistirati i tako nastaviti raditi. Ja sam jučer poslao poruku, dao sam preporuku da mora tako i jednostavno neće biti nikakvih problema po tom pitanju - rekao je Bulj.

- Moram napomenuti da je svim građanima grada Sinja omogućeno cijepljenje, tko to želi, a ne da je to prisila. Ovo je najmorbidniji udar na prava i ustav i slobodu kretanja. Slobodan je svak svojom voljom donijeti odluku i omogućeno je testiranje. Sinj je grad slobodan od terora - kaže gradonačelnik Sinja.

- Mene grad birao, a ne Beroša, ni Capaka. Ja sam gradonačelnik i ja moram poštivati zakon, a zakon je jasan. Neću dijeliti građane grada Sinja, grad Sinj je grad slobodnog duha - kazao je Bulj.

Upitan očekuje li probleme s policijom, odgovara:

- Ne znam imaju li oni mene mogućnosti privesti, ako nemam covid potvrdu, na koji način - našalio se Bulj i dodao da je u redu da policija radi svoj posao.

Odgovorio je i na pitanje koliko je cijepljenih u Sinju: 'Grad Sinj prati prosjek Republike Hrvatske, ne znam za cetinsku krajinu točno'.

- Nisam vakser ni antivakser već smatram da svatko ima pravo izbora - dodao je.

KAKO DO COVID POTVRDE Vodič za Covid potvrde: Jučer su ih izdali skoro 87.000. Evo gdje vam trebaju i tko ih provjerava

- Dobivam puno pisama potpore, i to od medicinskog osoblja i od ljudi iz pravosuđa. Pravo na slobodu kretanja je jedno od temeljnih ljudskih prava - rekao je.

- Mi moramo naučiti živjeti s virusom, on je među nama. Moramo znati da je krivac podjela stožeraška politika. 

- Ja sam protiv podjela, štujem pravo izbora, ne dijelim ljude na cijepljene i necijepljenje - dodao je Bulj.

- Zdravstveni sustav je loš jer se ulaže dovoljno u osoblje i edukaciju. Nisam nikako za prisilu preko covid potvrda. Nisu one te koje štite - rekao je Miro Bulj.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • os-lega 16.11.2021.

    Znanstvenik Bulj. Nije bitna tema jer on sve najbolje zna (al zamalo)!

  • duki1994 16.11.2021.

    Miro Bulj i cijeli Most kapa do pada , daleko najbolja opcija u Hrvatskoj

  • Orep 16.11.2021.

    bulj je zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare