To je to što me zanima!

Bura oko 'Lex Perković': Vlada dobila novo pismo upozorenja

Poslala sam danas novo pismo hrvatskoj Vladi i očekujem brzu i glatku promjenu toga zakona, rekla je povjerenica Europske komisije Viviane Reding u Bruxellesu
Vidi originalni članak

Viviane Reding, povjerenica Europske komisije izjavila je da je poslala novo pismo hrvatskoj Vladi u kojem traži brzu promjenu Zakona o europskom uhidbenom nalogu. 

- Poslala sam danas novo pismo hrvatskoj Vladi i očekujem brzu i glatku promjenu toga zakona - rekla je Viviane Reding u Bruxellesu.

Ona je u srijedu popodne održala predavanje o vladavini prava u bruxelleskom Centru za europske političke studije u kojem je spomenula važnost pune primjene europskog uhidbenog naloga. 

Podsjetimo, Hrvatska je krajem lipnja donijela zakon, kolokvijalno nazvan 'Lex Perković' kojim primjenu Europskog uhidbenog naloga ograničava na zločine počinjene poslije kolovoza 2002. To je izazvalo pravu buru u javnosti i dvomjesečna prepucavanja političara preko medija. 

Reding je u pismu hrvatskom ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću koncem srpnja napisala kako ono što je Hrvatska učinila 28. lipnja, usvajanjem amandmana na Zakon o europskom uhidbenom nalogu, nije u skladu s europskim zakonodavstvom te da to treba ispraviti. 

Tek nakon što su se počele spominjati moguće sankcije za Hrvatsku, Vlada je odlučila 'promijeniti ploču'.

Idi na 24sata

Komentari 194

  • tahirbeg 06.09.2013.

    Eto ga sada, EU je sranje, klasicni sistem kontrole, uz pomoc finansijske potpore. Licno bih volio da BiH nikad ne udje, ali da bude ekonomski jaca, ma da je EU strategija da te oslabi, ili drzi slabog, pa da te ona razvija i hrani, i onda te proguta.

  • zahira45 05.09.2013.

    Draga Viviane, i mi očekujemo isto: brzu i glatku izmjenu zakona ! Molim te da se smiluješ Hrvatskom narodu i ne kažnjavaš nas zbog munjenih političara! Obečajemo da ćemo na sljedećim izborima dobro, dobro paziti za koga glasamo. I naravno, na izbore ćemo izaći svi! Molimo te imaj milosti za nas, gladni smo, nemamo za režije, lječenje, nemamo za tramvaj, nemamo čak ni za marku da ti pošaljemo pismo. Budi nam zdravo i dobro, nadam se da ćeš nam pomoći da postanemo stvarno dio Evrope. Preodgoji molimo te ove nadri vodje. Zahvalni do groba.

  • uvrijeđena Bogorodica 05.09.2013.

    sviđa mi se Milanović i njegov stav naspram ovih ljigavaca u EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare