To je to što me zanima!

Bush plakao zbog marinca koji se žrtvovao u Iraku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američki predsjednik George W. Bush u utorak je posthumno uručio Orden časti roditeljima marinca Michaela Monsoora. Bush je pritom i zaplakao...
Vidi originalni članak

Kada se ručna bomba odbila od njegovih prsa, časnik američke mornarice Michael Monsoor (27) postupio je instinktivno. Bacio se na bombu i žrtvovao svoj život kako bi spasio suborce. Američki predsjednik George W. Bush u utorak je posthumno uručio Michaelovim roditeljima Orden časti na svečanosti u Bijeloj kući. Bush je citirao Michaelova kolegu iz elitne postrojbe američke mornarice SEAL koji je kazao: "Mikey je toga dana pogledao smrt u oči i rekao: 'Ne možeš uzeti moju braću, ja idem umjesto njih!'". Predsjednik nije mogao obuzdati osjećaje te je, na iznenađenje nazočnih, zaplakao.
Časnik američke mornarice Michael Monsoor je 29. rujna 2006. godine sa svojom satnijom "čistio" teren sjeverno od Bagdada. Odjednom je doletjela ručna bomba. Da se Monsoor nije bacio na nju, ona bi vjerojatno ubila trojicukolega. Ekspolozija ga nije odmah ubila već je umirao 30 minuta na rukama suboraca. Trojicu vojnika ozlijedili su šrapneli, koji su prošli kroz Michaelovo tijelo. Sve do danas, dok Bijela kuća nije odlučila odlikovati tog mladića, gotovo nitko nije znao njegovu priču. On je četvrti vojnik koji je dobio to visoko odlikovanje od početka rata u Iraku.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Leonarda 10.04.2008.

    E ti si ga poslao u smrt,kao i tisuce njih..sto ti je sad ..mozda si usao u \"klimaks\" ili je zbilja moguce da ti imas srca..a to je tesko jel da?..aj otidji Bushu u Irak prije nego ti istekne mandat,pa se baci ti na bombu...!!!a ne turisticki letas po europi!!

  • mayhem26 10.04.2008.

    Ma tko je.e tog vojnika.Sta je isao tamo i tko ga je mogao natjerati?90% tih vojnika se tamo idu izivljavati na iračkoj djeci i mučiti civile e zato sto ih vise izgine,to bolje.....

  • drug Tito_1 10.04.2008.

    Plakao je on jer bi ponovno htio u Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare