To je to što me zanima!

Bush siromašnoj djeci ne da zdravstveno osiguranje

Bush je u srijedu stavio veto na prijedlog zakona kojim se proširuje zdravstveno osiguranje za siromašnu djecu, iako je prijedlog dobio podršku
Vidi originalni članak

George Bush u srijedu je stavio veto na prijedlog zakona kojim se znatno proširuje državno zdravstveno osiguranje za siromašnu djecu, iako je prijedlog u Kongresu dobio jaku dvostranačku podršku. Bush je veto potpisao bez prisutnosti novinara, a objavio ga je u govoru o proračunu za 2008. godinu.
- Ja vjerujem u privatnu medicinu, a ne u sustav zdravstvene skrbi koji vodi federalna vlada - rekao je Bush i napomenuo da bi takav zakon nagnao građane koji sada plaćaju privatno osiguranje da prijeđu na državno, što bi uzrokovalo zamjetni porast državne potrošnje. Bush je izrazio spremnost na pregovore sa zastupnicima.
Tim prijedlogom predviđeno je izdvajanje 35 milijardi dolara u idućih pet godina za Državni program zdravstvenog osiguranja djece, dok administracija za istu namjenu traži dodatnih pet milijardi dolara. Povećao bi se broj obuhvaćene djece sa sadašnjih 6.6 milijuna na deset, a financiralo bi se povećanjem poreza na cigarete. Zastupnici su ovaj Bushev potez osudili i nazvali ga 'vetom bez srca'.
Oko 71 posto Amerikanaca podržava proširenje osiguranja, dok ih je 25 posto protiv, prema ispitivanju The Washington Posta i ABC Newsa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • aranea 05.10.2007.

    ajme... ovaj miletić me prosvjetlio! On sve zna...i sve zna o nama Hrvatima i o meni! Sve do zandnje je točno napisao...pa kako sam do sada živjela bez te spoznaje! Hvala ti miletiću! Hrvatska ti je zahvalna...mi stvarno jesmo govno....ali bar imamo toliko života da ne pišemo tolike postove ne napišavši ništa...jer to si to napisao...jedno veliko NIŠTA! Znaš onu...prvo pometi ispred svog praga...da ti kupim metlu...zaletit ću se do dućana kada traju reklame između sapunica!

  • miletić 05.10.2007.

    Ne volim ja Amere, oni su na vašoj strani bili za vrijeme rata u BiH! Ja sam vitez cara Lazara, a kažem samo da ameri znaju šta rade!

  • diki 04.10.2007.

    E Ameri, jadan ste Vi narod kada vas takva budala vodi. Niste glupi ali ste slijepi a to ti dođe na isto jer nevidiš dalje od nosa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare