To je to što me zanima!

Butković je potpisao ugovor o Jadranskoj autocesti: Vrijednost radova je 200 milijuna eura

U ovom projektu izgradit će se druga kolnička traka od Tunela Učka do čvora Matulji, vijadukt preko rijeke Mirne te vijadukt Limska draga
Vidi originalni članak

Ovime ćemo završiti u cijelosti Istarski ipsilon i integrirati ga u autocestovnu mrežu Hrvatske. Mi ćemo 2026. godine u cijelosti imati izgrađen ovaj dio do Matulja, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

On je s direktorom BINA Istre Darijom Silićem potpisao Ugovor o izmjenama i dopunama Ugovora o koncesiji za financiranje, građenje, upravljanje i održavanje "Jadranske autoceste", dionica Dragonja-Pula i Kanfanar-Pazin-Matulji, prenosi Nova TV.

TKO KONTROLIRA KONTROLU LETA Butković izmijenio natječaj da se Vladu Bagarića opet uhljebi: "Ovo je nevjerojatan manevar"

U ovom projektu izgradit će se druga kolnička traka od Tunela Učka do čvora Matulji, vijadukt preko rijeke Mirne te vijadukt Limska draga. 

Procijenjena vrijednost radova je oko 200 milijuna eura.

PREGOVORI S HRVATSKIM AUTOCESTAMA Olakšanje za korisnike ENC-a: Hrvatska i BiH povezat će sustave naplate cestarine

- Vjerujem da ćemo do kraja sedmog mjeseca započeti ove radove. Krenut ćemo od Učke prema Matuljima prva četiri km i Limska draga. Par mjeseci poslije vijadukt Mirna i zadnjih par km prema Matulja za godinu dana. Uvjeren sam da možemo to zatvoriti na vrijeme i u roku - poručio je Silić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dee Wee 11.05.2023.

    Sve se investira samo sa one strane Velebita, u Slavoniji, Podravini, Prigorju... nisu u stanju pokrpati ni rupe na cestama. Jednotračnim cestama. Uobičajeno za ovu "rvacku" vlast, pa "čak" je i jedan ministar sa ove strane Velebita. Stara poslovica govori "što južnije, to tužnije". I kontinuirano ignoriranje sjevera Hrvatske, sve samo u svoje otadžbine.

  • 10.05.2023.

    Neka se malo raspitaju kod susjeda što su vinjete, kako ih uvesti, koje su prednosti………

  • Vlad 10.05.2023.

    Kad će uvesti vinjete za cestarinu na autocestama? Ovaj Uskrs je pokazatelj kakav će krkljanac biti na naplatnim kućicama. Za uhljebe koji rade po naplatnim kućicama ima posla na dostavi hrane a ionako je većina pred mirovinom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare