To je to što me zanima!

Butković o gužvama za Uskrs: Moguće su smjene u HAC-u

Dobio sam izvješće o tom slučaju. Krivi su oni koji rade na održavanje autocesta. Nisam zadovoljan s činjenicom da se nadležnosti tu preklapaju, kazao je Butković
Vidi originalni članak

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković najavio je da su moguće smjene u HAC-u zbog gužvi koje su nastale zbog radova kod tunela Sv. Rok u smjeru Zagreba, nakon uskršnjih praznika.

- Dobio sam izvješće o tom slučaju. Krivi su oni koji rade na održavanje autocesta. Nisam zadovoljan s činjenicom da se nadležnosti tu preklapaju, odnosno da su za nešto nadležne Hrvatske autoceste, a za nešto HAC ONC. Što se tiče same organizacije posla i tvrtki to je nešto je što moramo promjeniti u restrukturiranju. Uprava će pokrenuti postupke protiv ljudi koji su odgovorni u sustavu održavanja jer su utvrđene nepravilnosti. Ne mogu prihvatiti činjenicu da nemamo alternativne načine preusmjeravanja prometa, da se uprava HAC-a za to nije pobrinula na vrijeme. Točnije, ako imamo pristisak s juga prema sjeveru, da se sa sjeverne strane ne pusti u suprotnom smjeru jedan trak. Za to je moguće tražiti dozvolu od naše prometne inspekcije. Ne mogu ni prihvatiti ni činjenicu koju sam vidio u izvješću, a to je da se ne koristi brzovezujući mort, za što također imamo mogućnost, a nije proveden natječaj. Mort oko šahta bi se osušio u roku od 24 sata, a ne da nam treba pet, šest dana kao da živimo na početku 20. stoljeća - kazao je Butković rekavši kako su smjene moguće i do razine uprave.

Komentirao je i gorući problem Splitsko-dalmatinske županije, osnosno brzu cestu od Solina prema Omišu koja je već godinama na čekanju.

Nakon sastanka Butkovića i župana Zlatka Ževrnje u Splitu očito je jedino da će se na obilaznicu čekati još neko vrijeme, odnosno minimalno godinu i pol dana jer se čekaju još neke lokacijske i građevinske dozvole.

- Brza cesta je integralni projekt i jedino kao takav možemo je aplicirati prema europskoj komisiji, treba cijela trasa biti u studiji, kao i magistala i luka u Krilu Jesenice - kazao je župan Ževrnja.

Ministar je naglasio kako ta cesta ima prioritet, no tek nakon Pelješkog mosta za koji će se uzeti veliki dio novca iz operativnih sredstava. Ono što ostane ide za cestu Solin-Omiš.  

Idi na 24sata

Komentari 53

  • vilim 03.04.2016.

    Najbolje da ovaj šalabajzer najprije krene od sebe !!..

  • Lovro Lovreković 02.04.2016.

    mort,a ne beton??!!!!

  • fredaster 02.04.2016.

    jest ostar ovaj ministar, kod ovoga nema dijaloga KRIV si i zdravo! WAUUU

Komentiraj...
Vidi sve komentare