Obavijesti

News

Komentari 53

Butković o gužvama za Uskrs: Moguće su smjene u HAC-u

Butković o gužvama za Uskrs: Moguće su smjene u HAC-u
1

Dobio sam izvješće o tom slučaju. Krivi su oni koji rade na održavanje autocesta. Nisam zadovoljan s činjenicom da se nadležnosti tu preklapaju, kazao je Butković

VIDEO

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković najavio je da su moguće smjene u HAC-u zbog gužvi koje su nastale zbog radova kod tunela Sv. Rok u smjeru Zagreba, nakon uskršnjih praznika.

- Dobio sam izvješće o tom slučaju. Krivi su oni koji rade na održavanje autocesta. Nisam zadovoljan s činjenicom da se nadležnosti tu preklapaju, odnosno da su za nešto nadležne Hrvatske autoceste, a za nešto HAC ONC. Što se tiče same organizacije posla i tvrtki to je nešto je što moramo promjeniti u restrukturiranju. Uprava će pokrenuti postupke protiv ljudi koji su odgovorni u sustavu održavanja jer su utvrđene nepravilnosti. Ne mogu prihvatiti činjenicu da nemamo alternativne načine preusmjeravanja prometa, da se uprava HAC-a za to nije pobrinula na vrijeme. Točnije, ako imamo pristisak s juga prema sjeveru, da se sa sjeverne strane ne pusti u suprotnom smjeru jedan trak. Za to je moguće tražiti dozvolu od naše prometne inspekcije. Ne mogu ni prihvatiti ni činjenicu koju sam vidio u izvješću, a to je da se ne koristi brzovezujući mort, za što također imamo mogućnost, a nije proveden natječaj. Mort oko šahta bi se osušio u roku od 24 sata, a ne da nam treba pet, šest dana kao da živimo na početku 20. stoljeća - kazao je Butković rekavši kako su smjene moguće i do razine uprave.

Komentirao je i gorući problem Splitsko-dalmatinske županije, osnosno brzu cestu od Solina prema Omišu koja je već godinama na čekanju.

Nakon sastanka Butkovića i župana Zlatka Ževrnje u Splitu očito je jedino da će se na obilaznicu čekati još neko vrijeme, odnosno minimalno godinu i pol dana jer se čekaju još neke lokacijske i građevinske dozvole.

- Brza cesta je integralni projekt i jedino kao takav možemo je aplicirati prema europskoj komisiji, treba cijela trasa biti u studiji, kao i magistala i luka u Krilu Jesenice - kazao je župan Ževrnja.

Ministar je naglasio kako ta cesta ima prioritet, no tek nakon Pelješkog mosta za koji će se uzeti veliki dio novca iz operativnih sredstava. Ono što ostane ide za cestu Solin-Omiš.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa