To je to što me zanima!

Ipak C model: Osam županija ide na online nastavu, u dvije su uvedene još strože mjere

Grad Zagreb, te Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska i Istarska županija nakon proljetnih praznika primijenit će nastavu na daljinu za većinu učenika
Vidi originalni članak

Učenici viših razreda osnovnih, te prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola u pet županija od ponedjeljka će nastavu pratiti u C modelu, odnosno, od kuće. U školske klupe nakon proljetnih praznika vraćaju se učenici nižih razreda osnovnih škola, te maturanti, odlučilo je pet županija prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i lokalnih stožera.

Radi se o Gradu Zagrebu, te Zagrebačkoj, Varaždinskoj, Istarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Bjelovarko-bilogorskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a odluku je potaknula epidemiološka situacija koja bilježi sve veći broj zaraženih od korona virusa.

Kako su javili iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, u glazbenim školama, prema modelu A održavat će se samo individualna nastava instrumenta za učenike osnovnih škola, te maturante.

Županije sa strožim mjerama

Najstrože mjere, odnosno odluku da se zatvaraju škola za sve osnovce i srednjoškolce, uključujući maturante, donijele su Istarska i Primorsko-goranska županija.

Odluka o zatvaranju škola za učenike svih uzrasta bit će na snazi tjedan dana, nakon čega će se razmatrati mogućnost njezina ukidanja ili produljenja.

Škole u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji nastavu uživo imat će za osnovce do četvrtog razreda, a viši uzrasti, uključujući maturante imat će online nastavu.

- Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model. To je rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovit jer se do sada na taj način uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice - kazao je ministar Radovan Fuchs prije sjednice Vlade. Poručio je i kako ministarstvo želi da se procijepi što više odgajateljica, odgajatelja i prosvjetnih djelatnika, no da se to nikome ne može narediti.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • stopkomunjarama 09.04.2021.

    jevreji nas porobljavaju

  • Tisanicana@gmail.com 09.04.2021.

    Koji k Krapinsko zagorske županije nema nju ko jebe kaj ne ak ideme dvi na only kaj će deca h prvom raz naučit kuričinu jebala vas ta korona te iste ke ptičja gripa dojde i prejde vi mečete takve pičke materine ke se širi korona jer ljude boli kita

  • Aron Cikač 09.04.2021.

    A placa ide neovisno gdje su ucitelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare