Obavijesti

News

Komentari 59

Ipak C model: Osam županija ide na online nastavu, u dvije su uvedene još strože mjere

Ipak C model: Osam županija ide na online nastavu, u dvije su uvedene još strože mjere

Grad Zagreb, te Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska i Istarska županija nakon proljetnih praznika primijenit će nastavu na daljinu za većinu učenika

VIDEO

Učenici viših razreda osnovnih, te prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola u pet županija od ponedjeljka će nastavu pratiti u C modelu, odnosno, od kuće. U školske klupe nakon proljetnih praznika vraćaju se učenici nižih razreda osnovnih škola, te maturanti, odlučilo je pet županija prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i lokalnih stožera.

Radi se o Gradu Zagrebu, te Zagrebačkoj, Varaždinskoj, Istarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Bjelovarko-bilogorskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a odluku je potaknula epidemiološka situacija koja bilježi sve veći broj zaraženih od korona virusa.

Kako su javili iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, u glazbenim školama, prema modelu A održavat će se samo individualna nastava instrumenta za učenike osnovnih škola, te maturante.

Županije sa strožim mjerama

Najstrože mjere, odnosno odluku da se zatvaraju škola za sve osnovce i srednjoškolce, uključujući maturante, donijele su Istarska i Primorsko-goranska županija.

Odluka o zatvaranju škola za učenike svih uzrasta bit će na snazi tjedan dana, nakon čega će se razmatrati mogućnost njezina ukidanja ili produljenja.

Škole u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji nastavu uživo imat će za osnovce do četvrtog razreda, a viši uzrasti, uključujući maturante imat će online nastavu.

- Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model. To je rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovit jer se do sada na taj način uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice - kazao je ministar Radovan Fuchs prije sjednice Vlade. Poručio je i kako ministarstvo želi da se procijepi što više odgajateljica, odgajatelja i prosvjetnih djelatnika, no da se to nikome ne može narediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"