To je to što me zanima!

Čačić htio smijeniti ministricu kulture, Milanović bio protiv?

Potpredsjednik Vlade se naljutio jer je Andrea Zlatar za ravnatelja HRT-a predložila Novokmeta, a ne Novinića koji je bio njegov izbor. Optužio ju je da mu radi iza leđa
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je, kako doznaje Jutarnji list, teško podnio činjenicu da je Andrea Zlatar, ministrica kulture, za ravnatelja HRT-a predložila Domagoja Novokmeta, a ne Damira Novinića koji je bio njegov izbor. Nakon što je o odabiru Novokmeta Čačića obavijestio sam Novinić, toliko se razljutio da je Zlatar optužio da mu je sve radila iza leđa i da se s Vesnom Pusić urotila protiv njega. 

Nakon toga pokušao je isposlovati i smjenu ministrice kulture. Prije predlaganja smjene na sjednici Predsjedništva HNS-a odlučio se posavjetovati s premijerom Zoranom Milanovićem koji se tome oštro usprotivio. 

Iz HNS-a tvrde da nitko nije protiv ministrice i da im se sve podmeće. Visokopozicionirani član stranke za Jutarnji je rekao da Novinića nisu gurali jer ni on ne može biti kandidat, ali da smatraju i da Novokmet ne ispunjava uvjete natječaja. Na čelu HRT-a žele nekoga poput Gorana Radmana. 


Idi na 24sata

Komentari 148

  • user_43510 15.07.2012.

    NEMOGU VJEROVATI! da je cijela vlada, koalicija, država talac jednog čovjeka Radimira, pa do kada će taj prosipati i provoditi svoju samovolju! Čovjek, ako ga se tako može nazvati laže i stalno krši dana obećanja! Vjereovatno još nije očistio dugove sa svojih poduzeća pa ne može dati ostavku, ipak velike dugove je napravio u istima, tako barem tvrde oni koje je oštetio!

  • busa1967 15.07.2012.

    Nadam se da Zoki ima duplu garnituru ministara jer kako je Čačić krenuo trebat će mu

  • PredstavnikIzvanzemaljaca 15.07.2012.

    Novokmet, Holy a vjerojatno ih ima još, su mogli biti dobitna kombinacija za nas obične ljude... Nažalost, "NJIMA" to ne odgovara, baš se pitam zašto :) ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare