To je to što me zanima!

Čačić je najavio poskupljenje grijanja i prije odluke HERA-e

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
HEP-ova tvrtka Toplinarstvo je inače prošlog mjeseca zatražila od šest gradova poskupljenje grijanja od 36,7 posto. HERA je trebala potvrditi povećanje cijena
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je u srijedu na Forumu Euforija posvećenom energetici rekao je kako će uskoro i s toplinarstvom biti ono što je bilo s električnom energijom. 

Tportal javlja kako je time Čačić potvrdio kako će grijanje sigurno poskupiti, i to prije odluke Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA).

HEP-ova tvrtka Toplinarstvo je inače prošlog mjeseca zatražila od šest gradova poskupljenje grijanja od 36,7 posto. 

HERA je trebala potvrditi dizanje cijena, iako poskupljenje moraju odobriti jedinice lokalne samouprave. 

Gradonačelnici svih šest gradova su i prije odluke HERA-e poručili kako neće pristati na poskupljenje grijanja. Vlada je prošlog tjedna izmijenila Zakon o energiji te je sve ovlasti za dizanje cijena energije dala u ruke HERA-i. 

O crnoj prognozi HNB-a: Oni čitaju brojeve, a Vlada ima dinamični insajderski uvid 

HNB ima statični uvid, te čita brojeve koji su mu dostupni, a svaka Vlada bi morala imati insajderski dinamični uvid, znati što radi i kuda ide i u tom smislu sam veći optimist od guvernera HNB-a, ne sporeći uopće njegove stavove - rekao je Čačić komentirajući najave iz HNB-a da bi pad gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj mogao biti izraženiji u odnosu na ocjene iz lipnja. 

Idi na 24sata

Komentari 282

  • konjina 14.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • GlobalHawk 13.10.2012.

    imam malu nadopunu na sve ovo: evo sad kad su napokon upalili grijanjem u stanu mi je točno 5C po noći,jer majmuni iskopčaju grijanje u 22:00, a i kad je upaljeno raidjatori su mlaki, i - nema tople vode uopće odjednom..E sad zanima me kako vi očekujete da vam ja platim 674,23 kn računa (prije poskupljenja) - jel hoćete punim rafalom ili u sitnom? Jer jheb više sve ovo, ima da vam dođem tamo u upravnu zgradu , i postrojim vas sve do jednog.. pošto je apsolutno nemoguće ikoga dobit na telefon za prijavu kvara, ili žalbe ili ičega...ma mamicu vam spalim, sad mi je dosta,,,,,,,pa se onda vi žalite svetrom petru...ali ćete i vi onda morat slušat lift muziku pola sata , i nitko neće odgovoriot na telefon..

  • zdrawe 11.10.2012.

    sta ako radi plomina izbiju sukobi i nece se ostvarit cacicev,i milanovicev san..(o proviziji)? jer jos uvjek nedaju u javnost cija je to firma preko koje je dogovoren uvoz ugljena???? to se vec zna no ocito imaju razloga skrivat od javnosti,, a dorh ceka, i njih to ocito ne zanima,, bas zanimljivo,zar ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare