To je to što me zanima!

Čačić stao uz 'Hrvatska raste': Milanović 'skupio' 68 mandata

Kad se SDP-ovoj koaliciji pribroji osam manjinaca, IDS s tri mandata te Čačićev jedan, ispada da Zoran Milanović sada ima 68 mandata. Još mu nedostaje osam...
Vidi originalni članak

Stranka Radimira Čačića poručuje da je uz Hrvatsku raste, te da je spremna na ulazak u koaliciju.

- Narodna stranka – REFORMISTI odlučila je samostalno izaći na izbore, uz jasnu poruku da smo spremni na koaliranje nakon izbora. Kao stranka centra/lijevog centra, prirodno smo bliži lijevoj političkoj opciji. Stoga ćemo prvo dati podršku koaliciji Hrvatska raste da oformi Vladu, pod uvjetom da će podržati reforme i provoditi projekte za koje se zalažemo. Naravno, ukoliko do dogovora ne dođe, spremni smo pružiti priliku i drugoj političkoj opciji - stoji u priopćenju Reformista koje potpisuje predsjednik stranke Radimir Čačić.

- Smatramo da su novi izbori najlošija opcija, s obzirom na teško gospodarsko stanje u kojem se nalazi Hrvatska i činjenicu da smo trebali početi raditi još jučer, jer vremena za rješavanje nagomilanih problema nemamo. Vjerujemo kako su i u MOST-u svjesni situacije te očekujemo da će razumjeti važnost trenutka i donijeti odluke koje će omogućiti što skorije formiranje Vlade - stoji u priopćenju.

Podsjetimo,  Furio Radin  i Milorad Pupovac rekli su ranije da će svih osam manjinaca podržati lijevu vladu te da očekuju davanje potpisa ovaj tjedan. 

Kad se SDP-ovoj koaliciji, koja je na izborima dobila 56 mandata, pribroji osam manjinaca, IDS s tri mandata te Čačićev jedan, ispada da Zoran Milanović sada ima 68 mandata. Još mu 8 nedostaje za potrebnu većinu u Saboru. 

Domoljubna koalicija i dalje ima 59 mandata.

Idi na 24sata

Komentari 247

  • fredaster 17.11.2015.

    popil je poskropec !

  • Herzog(315178) 17.11.2015.

    Ovo se zove politički obraz !!!!!!!!

  • Kresimir Ruzic 17.11.2015.

    bravo...ode ljepa naša u ponor sa ovim nemoralnim likovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare