Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
247 komentara

Čačić stao uz 'Hrvatska raste': Milanović 'skupio' 68 mandata

Kad se SDP-ovoj koaliciji pribroji osam manjinaca, IDS s tri mandata te Čačićev jedan, ispada da Zoran Milanović sada ima 68 mandata. Još mu nedostaje osam...

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
247 komentara

Stranka Radimira Čačića poručuje da je uz Hrvatsku raste, te da je spremna na ulazak u koaliciju.

- Narodna stranka – REFORMISTI odlučila je samostalno izaći na izbore, uz jasnu poruku da smo spremni na koaliranje nakon izbora. Kao stranka centra/lijevog centra, prirodno smo bliži lijevoj političkoj opciji. Stoga ćemo prvo dati podršku koaliciji Hrvatska raste da oformi Vladu, pod uvjetom da će podržati reforme i provoditi projekte za koje se zalažemo. Naravno, ukoliko do dogovora ne dođe, spremni smo pružiti priliku i drugoj političkoj opciji - stoji u priopćenju Reformista koje potpisuje predsjednik stranke Radimir Čačić.

- Smatramo da su novi izbori najlošija opcija, s obzirom na teško gospodarsko stanje u kojem se nalazi Hrvatska i činjenicu da smo trebali početi raditi još jučer, jer vremena za rješavanje nagomilanih problema nemamo. Vjerujemo kako su i u MOST-u svjesni situacije te očekujemo da će razumjeti važnost trenutka i donijeti odluke koje će omogućiti što skorije formiranje Vlade - stoji u priopćenju.

Podsjetimo,  Furio Radin  i Milorad Pupovac rekli su ranije da će svih osam manjinaca podržati lijevu vladu te da očekuju davanje potpisa ovaj tjedan. 

Kad se SDP-ovoj koaliciji, koja je na izborima dobila 56 mandata, pribroji osam manjinaca, IDS s tri mandata te Čačićev jedan, ispada da Zoran Milanović sada ima 68 mandata. Još mu 8 nedostaje za potrebnu većinu u Saboru. 

Domoljubna koalicija i dalje ima 59 mandata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message