Obavijesti

News

Komentari 247

Čačić stao uz 'Hrvatska raste': Milanović 'skupio' 68 mandata

Čačić stao uz  'Hrvatska raste': Milanović  'skupio'  68 mandata
1

Kad se SDP-ovoj koaliciji pribroji osam manjinaca, IDS s tri mandata te Čačićev jedan, ispada da Zoran Milanović sada ima 68 mandata. Još mu nedostaje osam...

VIDEO

Stranka Radimira Čačića poručuje da je uz Hrvatsku raste, te da je spremna na ulazak u koaliciju.

- Narodna stranka – REFORMISTI odlučila je samostalno izaći na izbore, uz jasnu poruku da smo spremni na koaliranje nakon izbora. Kao stranka centra/lijevog centra, prirodno smo bliži lijevoj političkoj opciji. Stoga ćemo prvo dati podršku koaliciji Hrvatska raste da oformi Vladu, pod uvjetom da će podržati reforme i provoditi projekte za koje se zalažemo. Naravno, ukoliko do dogovora ne dođe, spremni smo pružiti priliku i drugoj političkoj opciji - stoji u priopćenju Reformista koje potpisuje predsjednik stranke Radimir Čačić.

- Smatramo da su novi izbori najlošija opcija, s obzirom na teško gospodarsko stanje u kojem se nalazi Hrvatska i činjenicu da smo trebali početi raditi još jučer, jer vremena za rješavanje nagomilanih problema nemamo. Vjerujemo kako su i u MOST-u svjesni situacije te očekujemo da će razumjeti važnost trenutka i donijeti odluke koje će omogućiti što skorije formiranje Vlade - stoji u priopćenju.

Podsjetimo,  Furio Radin  i Milorad Pupovac rekli su ranije da će svih osam manjinaca podržati lijevu vladu te da očekuju davanje potpisa ovaj tjedan. 

Kad se SDP-ovoj koaliciji, koja je na izborima dobila 56 mandata, pribroji osam manjinaca, IDS s tri mandata te Čačićev jedan, ispada da Zoran Milanović sada ima 68 mandata. Još mu 8 nedostaje za potrebnu većinu u Saboru. 

Domoljubna koalicija i dalje ima 59 mandata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.