To je to što me zanima!

Čačiću dozvolili da se opet vrati među saborske klupe

Šeks je prvo tvrdio da je Radimir Čačić zakasnio sa zahtjevom da se vrati u Sabor, no nakon dva i pol mjeseca je dopustio šire tumačenje Zakona
Vidi originalni članak

Radimir Čačić može se vratiti u saborske klupe iako je zahtjev za 'odmrzavanje' zastupničkog predao sa zakašnjenjem, nakon što je smijenjen s mjesta Varaždinskog župana, zaključak je Mandatno imunitetnog povjerenstva. Iako je predsjednik Odbora za Ustav Vladimir Šeks (HDZ) prvotno tvrdio da je Zakon o izboru zastupnika jasan i da zbog kašnjenja sa zahtjevom nema ni Čačićeva povratka u Sabor, nakon dva i pol mjeseca se predomislio i dopustio šire tumačenje Zakona i to samo zato što je već bilo slučajeva da se nije poštivala propisana procedura. Radi se o slučaju HDZ-ovog Ante Bagarića, pa je Čačić doslovno prepisao njegov zahtjev. Predsjednik HNS-a u petak priseže za zastupnika, a doći će na mjesto svog zamjenika Zlatka Horvata. Povjerenstvo je potvrdilo i da se bivša ministrica Ana Lovrin vraća u saborske klupe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • had 16.10.2008.

    Po širem tumaćenju Sabora političari su neuništivi.Samo trebaju odlučiti dali je to na lokalnom nivo ili državnom. A ćesto na obadva.

  • Svetac_1 16.10.2008.

    Pa ak je tak onda bi i ja malo u Sabor, jel može?

  • čavka 16.10.2008.

    Ruka ruku mije!Vidio Šeks da Čačić teško podnosi ova poskupljenja pa da mu poboljša kućni buđet,eto vratio mu saborsku fotelju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare