To je to što me zanima!

Čak 13 nesreća na istarskim cestama, dvoje teže ozlijeđeno

Prometna je policija jučer je oko 17.20 sati na autocesti A8 Istarskog ipsilona, zaustavila automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je u suprotnom zabranjenom smjeru upravljao 57-godišnjak
Vidi originalni članak

Jučer se na riječkim prometnicama dogodilo 13 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a tri su lakše ozlijeđene. Najgore su prošli motociklist  i pješakinja u prometnima koje se dogodile u Osječkoj ulici i na Novoj cesti u Rijeci.  

Motociklist starosti 29 godina je upravljajući motociklom marke Yamaha riječkih registarskih oznaka, nastradao oko 18.40 sati u Osječkoj ulici, gdje ga  udarilo osobno vozilo Daewoo riječkih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 2,24 promila upravljao 52-godišnji vozač.

18-godišnja pješakinja ozlijeđena je pak sinoć oko 21.15 sati u nesreći na Krnjevu dok je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu,  te je na nju naletjelo osobno vozilo marke Chevrolet, riječkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 56-godišnjak pri koncentraciji alkohola od 1,34 promila. Oboje povrijeđenih prevezeno je u KBC Rijeka gdje su im konstatirane teške ozljede.

Osim ovih prometnih nesreća zabilježene su još tri prometne nesreće u kojima su vozači zatečeni pod utjecajem alkohola i to od 1.36, 1.62 i 1.76 promila, a dogodile su se na  području Kastva, Klenovice i Rijeke.

Vozio u suprotnom smjeru i bez vozačke

Prometna je policija jučer je oko 17.20 sati na autocesti A8 Istarskog ipsilona, zaustavila automobil Renault, pulske registarske oznake, kojim je u suprotnom zabranjenom smjeru upravljao 57-godišnjak, a kretao se iz smjera Žminja prema Kanfanaru. 

Na svu sreću na nikoga nije naletio, a utvrđeno je da je muškarac upravljao automobilom dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Zbog  vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, on je uhićen i doveden u posebne prostorije policijske postaje, gdje mu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnošen optužni prijedlog.

Nakon što ga pokrala, okolo se i vozikala njegovim automobilom

Labinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom koja je počinila kazneno djelo krađe  i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. 

Djevojka je u jutarnjim satima 1. studenoga u stanu u Raši otuđila mobitel, novac i osobne dokumente 60-godišnjak, oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna, a potom je i neovlašteno koristila njegov automobil Daewoo, pulske registarske oznake. Protiv osumnjičene se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.


 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare