To je to što me zanima!

Čak trećina djece u Hrvatskoj je doživjela vršnjačko nasilje

Zadirkivanje slabijeg i povučenijeg, ismijavanje, nazivanje pogrdnim imenima, isključivanje iz aktivnosti, ogovaranje, prijetnje, tučnjava, sve je to postala svakodnevica u školi, ali i u društvu i obitelji
Vidi originalni članak

Prošle godine u Hrvatskoj je zabilježeno 10 posto vršnjačkog nasilja više nego 2020. Lani je prijavljeno 268 slučajeva, ali statistika kaže da 27 posto naše djece doživljava neki oblik vršnjačkog nasilja. U posljednjih nekoliko mjeseci više je tučnjava među maloljetnicima završilo u medijima i tek nakon toga pokrenuo se lanac odgovornosti i sankcija. Sve dok nije u medijima, odgovorne službe ponašaju se kao da se ništa nije dogodilo.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • CallyBerry 11.05.2022.

    pratim vec par dana ove teme, vrsnjacko nasilje. sad cu vam ovako reci, nase dijete je to proslo - NAS su prijavili centru, gospodje su nam hodale po kuci, misleci kako je rijec o obiteljskom nasilju, a muz i ja smo upozoravali i njih i skolu. centar nas salje u polikliniku za mlade, nalazi potvrdjuju da je dijete bilo zrtva vrsnjackog nasilja ! czss se OGLUSUJE na misljenje 5 razlicitih strucnjaka i tjera po svom. jedva smo ih skinuli s grbe, prijavili skolu inspekciji i sto se desilo ? NISTA ! tako da ko ima, neka tuzi privatno jer ih treba tako docekati. sustav nece nista napraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare