To je to što me zanima!

Čakovec: Iščupali su brončani kip s grobnice i pobjegli s njim

Vrijednost ukradenog spomenika procijenili su na više desetaka tisuća kuna. U Ča-Komu rekli su kako je nemoguće kontrolirati krađe kipova, koji svakodnevno nestaju
Vidi originalni članak

Na gradskom groblju u Čakovcu prošlog je vikenda nepoznati lopov iščupao je brončani kip s grobnice i odnio ga sa sobom. Vrijednost ukradenog spomenika procijenili su na više desetaka tisuća kuna. 

U Ča-Komu, odjelu za održavanje groblja rekli su kako je nemoguće kontrolirati krađu tih brončanih predmeta, koji svakodnevno nestaju. Vlasnici krađe prijavljuju svakodnevno, a s grobnih mjesta najviše nestaju mesingane vaze, kipići i karike.

Prošle godine na čakovečkom groblju najviše se kralo u cijeloj Međimurskoj županiji. Osim ovog kipa, nestalo je više umjetničkih djela, od kojih je brončani kip dječaka u Donjoj Dubravi bio najvrjedniji, procijenjen je na 75 000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • user_139303 27.03.2012.

    Žalosno, ali sve više prisutno...

  • mm2111 26.03.2012.

    BILO BI BESMISLENO OSUĐIVATI NEKOGA NA TEMELJU INDICIJA, SEKUNDARNIM SIROVINAMA BAVE SE SVI I KRUG JE VEOMA ŠIROK, RAZLOG JE JEDNOSTAVAN, VRLO PROFITABILAN POSAO, DAKAKO DA NE KOMENTIRAM OVAJ SLUČAJ NEGO CJELUKUPNU ŠIRINU! br1 da država i policija žele stati tome na kraj, MOGLI BI,ali očito im nije u interesu, sve počinje od otkupa, dakle zar otkupljivaču nije sumljivo kad mu netko donese iskomadani kip, mislim na slučaj iz Daruvara! NARAVNO DA JE, ALI ZAŽMIRI jasno i zbog čega,bilo je slučajeva da policija pronađe ukradenu robu, tada je oduzme otkupljivaču bez naknade za isplaćenu protuvrijenost, tada otkupljivaču preostaje samo neisplativa privatna tužba, znači glavni problem leži u otkupu UKRADENU I SUMLJIVU ROBU NEBI SMJELI OTKUPLJIVATI!

  • brpljok 26.03.2012.

    Garavi su pretjerali, a kada ih dirneš svi se okome na tebe od cijelog plemena do raznoraznih udruga za ljudska prava, Srkozy pomozi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare