To je to što me zanima!

Cameron odlazi: Theresa May postaje britanska premijerka

Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May postat će premijerka u srijedu, rekao je u ponedjeljak premijer u odlasku, David Cameron i najavio da će on istoga dana podnijeti ostavku
Vidi originalni članak

Theresa May postat će premijerka Velike Britanije u srijedu, rekao je u ponedjeljak premijer u odlasku, čelnik konzervativaca David Cameron i najavio da će on istoga dana podnijeti ostavku. 

Cameron, koji je ostavku najavio nakon što su Britanci 23. lipnja na referendumu izglasali izlazak iz Europske unije, rekao je da očekuje svoju zadnju sjednicu vlade održati u utorak, a na pitanja u parlamentu odgovarat će oko 30 minuta u srijedu.

"Nakon toga očekujem da ću otići u (Buckinghamsku palaču) i podnijeti ostavku", rekao je dosadašnji vođa konzervativaca ispred svojeg ureda u Ulici Downing 10.

"Imat ćemo novu premijerku u ovoj zgradi iza mene u srijedu navečer", rekao je novinarima.

May je jedina kandidatkinja za njegova nasljednika na čelu vladajuće Konzervativne stranke, a samim time i premijera, pošto se iz utrke u ponedjeljak povukla Andrea Leadsom ocijenivši da nema dovoljnu potporu za formiranje jake vlade.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • efteling 11.07.2016.

    Lep je primer Camerona i zasto je morao dati ostavku.On je bio prvi za izlazak iz EU-a.Postavio je uslove Merkici,jer je znao da nema drugog izbora nego pristati.Englesku je dodatno zastitio dogovorom sa njom.I onda je naravno bio za ostanak u EU-u....Jedino folk je mislio drugacije i dakle poverenja je nestalo i morao je otici...Totalno pogresna procena....Kao i Blera uostalom.jedino je Bler postao visestruki milioner iako ratni huskac i zlocinac a Cameron obicni smaknuti politicar...

  • mestar 11.07.2016.

    Bez razlike tko dode na vlast u engleskoj oni svi rade po istom programu samo u intereu engleske, ne kao kod nas pola gura prema naprided dok druga polovica gura prema nazad. Nece se dogodit da uzmu nekog menadera iz farmaceutske tvrtke da im bude premijer i odluciva o njihovoj i drzavnoj sudbini.

  • Usora1 11.07.2016.

    i to mi je neka demokracija, pa i plenkovic je imao vise potencijalnih protukandidata sa manjkom potencije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare