To je to što me zanima!

Capak: 'Sve mjere su moguće, od manjih okupljanja do maski'

Splitsko-dalmatinska županija broji 103 oboljelih u posljednjih 24 sata, turisti odlaze iz Hrvatske koja je došla na crvene liste brojnih država. Krunoslav Capak tvrdi kako su u budućnosti sve mjere moguće
Vidi originalni članak

U ponedjeljak se Nacionalni stožer sastaje s lokalnim stožerima pa su i moguće neke nove mjere. Splitsko-dalmatinska županija apsolutni je rekorder po broju novozaraženih, a u Imotskom su već danas najavili nove mjere.

- Radi se o županiji koja trenutno ima najveću incidenciju u Hrvatskoj i jedna od glavnih tema koje mi želimo na tom sastanku sa županijskim stožerima prodiskutirati je prvo razmjena informacija o trenutnoj situaciji, a drugo je da razmotrimo mogućnosti da se na lokalnoj razini, gdje se bolji vidi situacija i mjere se mogu bolje usmjeriti. Sve mjere su otvorene, od nošenja maski do smanjenja broja ljudi na okupljanjima i tako dalje. Sve to se može donijeti, s time da oni ne mogu donositi odluke, to može samo Nacionalni stožer, ali Nacionalni stožer može podržati lokalni u nekoj mjeri, što je već i bio slučaj - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak za RTL Danas. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjaci o stanju s korona virusom 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje je li moguće da se samo za Splitsko-dalmatinsku županiju odredi mjera o nošenju maski, Capak kaže da je. 

- Ali to razgovaramo hipotetski, ne kažem da će to biti. Postoje i druge županija koje imaju visoku incidenciju i od kojih ćemo tražiti da kažu koji je njihov najveći problem i što bi se kod njih moglo aplicirati da se brojevi smanje - odgovorio je Capak.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • 23.08.2020.

    Ovi iskušavaju našu poslušnost, kad su maske prošle u javnom prijevozu, dučanima, sad mogu i na otvorenom a za dalje ćemo vidjeti. Di će tome kraj.

  • 23.08.2020.

    Dali vi znate što radi mladež.Ujutro ja se dignem u pet operm balkon i pijem kavu a mladež se vraća .Di su bili?Pa tulumarili su.To je u Splitu.Pitam se što ti roditelji rade ?Dali se pitaju di su njihova djeca.Ko da Corone nema tako se ponašaju.

  • samoproglašeni antifuksićić 23.08.2020.

    Sve mjere moguce...A mozda bi najprimjerenija bila mjera kastracije clanova stozera kako bi osigurali prekid nastavka tog genetskog koda koji uzrokuje ovako kre*tenoidne stavove koje pokusavaju nametnuti kao kaoimperative

Komentiraj...
Vidi sve komentare