To je to što me zanima!

Carina skoro svaki sat otkrije prekršaj: Što pronađu? Svašta

Međunarodni dan: Vijeće za carinsku suradnju održano je prvi put na današnji dan 1953. godine. Kasnije je Vijeće preimenovano u Svjetsku carinsku organizaciju
Vidi originalni članak

Ma nemam ništa za prijavu, išao sam samo na put, vjerojatno je najčešći odgovor na carinikovo pitanje iz naslova. Međutim, na umu treba imati, ako netko laže, da će ga carina kad-tad stići, a onda će oni prijaviti njega.

Tako je u 2017. hrvatska carina prijavila čak 12.967 prekršajnih postupaka. To je gotovo 36 prekršaja po danu, a ukupno je naplaćeno više od 25 milijuna kuna kazni. Zaista svašta prelazi granicu iz dana u dan. Od standardnih cigareta, alkohola, oružja do čak ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Inače, cijeli sustav carina uspostavljen je na današnji dan 1953. godine, pa se ovaj dan obilježava i kao Međunarodni dan carine.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • lovric 27.01.2019.

    na nasim granicnim prijelazima prelaze sleperi alkohola,cigareta i ostale robe,ali zato se sirotinji gleda u dzepove i oduzima 10dkg duhana i komadic speka....jadno..

  • jožek2 27.01.2019.

    Rjetkom kad carina uhvati velike lopine švercere, jer su povezani sa njima, ali zato redovito kažnjavaju male sirote ljude za šteku cigareta ili koju gajbu piva više, te se hvale uspjehom, a kad kontejneri sa drogomstignu u naše luke to se nasmije otkriti, jer je nećije iz vrha vlasti.

  • ursuss 27.01.2019.

    državi je malo četvrtina od svega što se prodaje u Hrvatskoj ..pa od našeg novca koji smo krvavo zaradili i potrošili u nekoj drugoj državi hoće svoj "deo" samo zato je carina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare