To je to što me zanima!

Carinici kaznili Ličanku (86) s 2000 kuna jer je pekla rakiju

Budući da starica živi sama nije joj imao tko pojasniti zakonsku proceduru vezanu uz uvjete destiliranja alkohola u kućnoj radinosti
Vidi originalni članak

Žena (86) iz okolice Udbine prekršila je zakon jer je pekla rakiju na tradicijski način. Kako javlja Novi list, kada je uz pomoć susjeda pristavljen još jedan kotao, u dvorište je stigla mobilna ekipa Carinskog ureda u Zadru. Budući da starica živi sama nije joj imao tko pojasniti zakonsku proceduru vezanu uz uvjete destiliranja alkohola u kućnoj radinosti. Na licu mjesta naplaćena joj je kazna od 500 kuna, oduzete su joj 54 litre rakije, a danas je stigla dodatna kazna za prekršaj u iznosu od 1.500 kuna.
 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • krao_sam_1 03.03.2019.

    Deri bagru ,imaju oni . Mi iz HDZ-a smo za pravicu.

  • 03.03.2019.

    Tko se nije skrio magarac je bio. Carina je došla po prijavi s policijom i po zakonu je izdalo rješenje. Ona je javno pekla rakiju, a netko ju je prijavio. Cijela sela početkom zime peku rakiju bez da prijave proizvodnju rakije bez problema i carine.

  • anteerstic1659 02.03.2019.

    Jadna li si drzavo krvlju prolivena ljudi koji se prevrcu u grobu za koga su se borili,za lazne branitelje,ratne profitere generale koje su opljackali takoder ovu zemlju,politicare koji ne sluze narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare