To je to što me zanima!

Carinici ne puštaju slijepoj obitelji da preuzme kombi

Kombi je obitelji Ive Grabovčića kupila njegova sestra. Vozilo je zaglavilo na Carinarnici koja od slijepe obitelji traži 75.000 kuna trošarine
Vidi originalni članak

Obitelj Grabovčić iz Zaprešića dobili su iz Njemačke rabljeni kombi, kojim bi prevozili dvoje slijepe djece, 9-mjesečnog Ivana i 13-mjesečnu Antoniju, na terapije u Zagreb. No kombi je zaglavio na Carinarnici odakle ga ne mogu preuzeti jer nemaju 75.000 kuna trošarine. Još petero članova te mnogobrojne obitelji je slijepo, pa im to dodatno otežava situaciju.
- Lakše mi je naći nekog vozača kojeg bi platili da me odveze u mom autu nego da svaki put zovem taksi. Kombi nam je u Njemačkoj kupila sestra i poslala ga - rekao je Ivo Grabovčić za Večernji list, koji je također slijep. Ivo prima mirovinu od 1100 kuna . Za pomoć su se obratili Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom savezu slijepih, koji su probali pomoći.
- Ivi smo savjetovali da proda vozilo i kupi manja pa da razlikom u cijeni nadoknadi trošarine. Dogovorili smo da ne plaća dnevnu ležarinu od 80 kuna iako vozilo stoji u skladištu druge tvrtke - kaže pročelnik Carinarnice Zagreb, Marijan Hmelina. Ivo je kombi htio vratiti sestri u Njemačku, no na Carinarnici kažu da je vrlo komplicirano vratiti vozilo u Europsku uniju. Ivu se prevarili u godštu kombija, jer je naknadnom provjerom ustanovljeno da je kombi stariji godinu i pol nego što piše u knjižici vozila.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marin.0202 28.05.2009.

    Pa nasa drzava je totalno luda , treba posbno otvoriti psihijatriju samo za sluzbenike i njihove izvrsne organe .Jer nama normalnima stvari su jasne a njima ni njihovi pargrafi nemaju obrazlozenja , pa tako mogu onakvi ko kerum i Ferrarije,maybavhe ,hummere ,,,,, itd , a djeca kojoj pomoc treba treba im jos unistiti tako tezak zivot, sramite se

  • sandra13 28.05.2009.

    Vidite,za take stvari se moramo potruditi,ne pa delati spore med ljudmi....taki problemi pa vlado in politike ne zanima.Pomagajte ljudem!!!

  • 1Broj 28.05.2009.

    sljepi ili ne....................ako bih ja morao platiti trosarinu,zasto oni ne?.........................zakon bi trebao biti za sve isti..............................sljep je ali ne bude progledao ako ne plati trosarinu....................osim toga tko moze garantirati da kombi koji je kupljen u eu za 3000eura ne bude profdao ovdje za 8000?....................ako je sljep ne znaci da je glup........................ili da je posten:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare